Είστε σε μακροχρόνια σχέση και η ερωτική σας ζωή νιώθετε ότι έχει πάρει την κατιούσα; Το πλάνο που σας προτείνουμε θα την επαναφέρει στο προσκήνιο! Επιλέξτε τις συμβουλές που εμπνέουν τους δυο σας ως ζευγάρι και αφιερώστε τις επόμενες εφτά ημέρες στον τόσο ζωτικό αυτόν παράγοντα της σχέσης σας. Άλλωστε, ο έρωτας -όπως άλλωστε και η φιλία, αλλά και κάθε ανθρώπινη σχέση- δεν λειτουργεί στον αυτόματο ούτε διαρκεί για πάντα. Αντίθετα, χρειάζεται… δουλειά. Καλή επιτυχία!

Ημέρα 1η

Book time Σήμερα το βράδυ βρείτε 10-15΄ ηρεμίας για να μιλήσετε με τον σύντροφό σας για το νέο σας πλάνο και για το τι αναμένει ο καθένας σας από αυτό. Βγείτε μια βόλτα μετά το φαγητό, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ (με κλειστή τηλεόραση!) αφού βάλετε τα παιδιά για ύπνο ή κάντε μια συζήτηση ψιθυριστά όταν… κλείσουν τα φώτα. Συνεχίστε να αφιερώνετε τον χρόνο αυτό για να λέτε τα νέα σας με τον σύντροφό σας κάθε βράδυ για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η καθημερινή επαφή είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να νιώσετε εγγύτητα μεταξύ σας, λένε οι ειδικοί. Θέστε στόχο Θέλετε να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας ή να βρείτε το κουράγιο να του μιλήσετε για μια φαντασίωσή σας; Να νιώσετε πιο επιθυμητή ή να πάτε τη σεξουαλική σας ζωή ένα βήμα παραπέρα; Όποιος και αν είναι ο στόχος σας, το σημαντικό είναι να είναι θετικός, όπως οι παραπάνω, και όχι αρνητικός, όπως π.χ. «Να σταματήσουμε τους καβγάδες».

Ημέρα 2η

Φτιάξτε λίστα Όσο πιο όμορφη ή σέξι νιώθετε, τόσο μεγαλύτερη ερωτική επιθυμία θα έχετε. Γράψτε, λοιπόν, σε ένα χαρτί πέντε εξωτερικά σας χαρακτηριστικά τα οποία σας κάνουν να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας. Αν ντρέπεστε για την κοιλίτσα που «πετάει» ή νιώθετε δυσάρεστα με το μικρό σας στήθος, αναρωτηθείτε αν νοιάζεται κανείς πραγματικά γι’ αυτό. Το πιθανότερο είναι και ο σύντροφός σας να έχει λίγα περιττά κιλά, χωρίς όμως αυτό να τον απασχολεί.

Ημέρα 3η

Παθιασμένο φιλί Στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας σχέσης, το πρώτο που συνήθως εγκαταλείπεται είναι το φιλί. Αντικαταστήστε, λοιπόν, το πεταχτό φιλί που δίνετε στον σύντροφό σας με ένα πιο παθιασμένο φιλί, μεγαλύτερης διάρκειας. Να θυμάστε ότι αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πράξεις οικειότητας, την οποία όμως είναι τόσο απλό να θεωρήσουμε δεδομένη.

Ημέρα 4η

Οργανώστε ραντεβού Η εποχή των ραντεβού έχει περάσει για εσάς ανεπιστρεπτί; Αν ναι, πρέπει να αλλάξετε οπτική, αν θέλετε μια υγιή σχέση και μια υγιή σεξουαλική ζωή. Δεν χρειάζεται να κανονίζετε φανταχτερά ραντεβού σε ακριβά μέρη. Αρκεί να κάνετε κάτι έξω από τα συνηθισμένα, κάτι που γνωρίζετε ότι θα ευχαριστεί και εσάς και τον σύντροφό σας. Πηγαίνετε σινεμά, δοκιμάστε μια εξωτική κουζίνα -ακόμα και ένα φαλάφελ στο χέρι- ή αν έχει καλό καιρό κάντε πικνίκ σε ένα πάρκο. Θα δείτε επιτέλους τον σύντροφό σας με τα μάτια που τον βλέπατε όταν τον ερωτευτήκατε!

Ημέρα 5η

Το δέντρο της ηρεμίας Το μυαλό μιας γυναίκας κατακλύζεται από σκέψεις, ακόμα και κατά τη διάρκεια του σεξ. Η στάση «Δέντρο» της γιόγκα, ακριβώς επειδή απαιτεί ισορροπία, βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση. Σταθείτε όρθιες. Μεταφέρετε το βάρος σας προς το αριστερό πόδι και λυγίζοντας το δεξί γόνατο ακουμπήστε το δεξί πέλμα στο εσωτερικό μέρος της αριστερής κνήμης, με τα δάχτυλα να κοιτούν προς το έδαφος. Η τάση του λυγισμένου γονάτου πρέπει να είναι προς τα έξω και πίσω, έτσι ώστε να ανοίξει το δεξί ισχίο. Εισπνέοντας, επιμηκύνετε τη σπονδυλική σας στήλη. Ενώστε τις παλάμες μπροστά στην καρδιά σας, σε στάση προσευχής. Αν μπορείτε, δοκιμάστε να σηκώσετε τα χέρια με τις παλάμες ενωμένες πάνω από το κεφάλι. Μείνετε εκεί για 1΄ και αλλάξτε πόδι.

Ημέρα 6η

Νυχτερινή αμφίεση Φορέστε κάτι όμορφο στο κρεβάτι. Δεν χρειάζεται να είναι το πιο σέξι νυχτικό που έχετε φανταστεί ποτέ, αρκεί να μην είναι εκείνη η παμπάλαια τρύπια μπλούζα. Αυτό που θα επιλέξετε να φορέσετε στον ύπνο είναι ένας απλός αλλά ξεκάθαρος τρόπος να δείξετε στον σύντροφό σας ότι δεν τον έχετε δεδομένο. Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα που να λέει: «Νομίζω ότι το αξίζουμε!».

Ημέρα 7η

Πρωινό σεξ Δοκιμάστε το ακόμα και αν βιάζεστε να πάτε στη δουλειά, το ξυπνητήρι δεν χτύπησε ή νιώθετε κούραση. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Άλλωστε, έρευνες δείχνουν ότι τα περισσότερα ζευγάρια για να απολαύσουν το σεξ δεν χρειάζονται παραπάνω από 7-13΄. Σημειώστε ότι μεταξύ άλλων υπάρχει και βιοχημικό επιχείρημα. Η κορτιζόλη είναι στα υψηλότερά της επίπεδα όταν ξυπνάτε, οπότε έχετε την απαιτούμενη ενέργεια για να… ανταποκριθείτε. Μετά το σεξ, εκκρίνονται άλλες ορμόνες, όπως η ωκυτοκίνη, που βελτιώνουν τη διάθεση για το υπόλοιπο της ημέρας. Αξίζει, λοιπόν, τον κόπο!

Ημέρα 8η

Σε επαφή με το σώμα Όσοι ασκούνται συστηματικά απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ από αυτούς που δυσκολεύονται… να σηκωθούν από τον καναπέ τους. Οι ειδικοί τονίζουν ότι καλύτερη υγεία συνεπάγεται και μεγαλύτερη σεξουαλικότητα. Επιπλέον, η άσκηση περιορίζει το στρες, αυξάνει την ενέργεια και σας φέρνει σε επαφή με το σώμα σας. Αν αισθάνεστε όμορφη, νιώθετε και ψυχολογικά καλά, οπότε θέλετε να το μοιραστείτε αυτό με τον σύντροφό σας. Προσπαθήστε να γυμνάζεστε 20-30΄ όσες περισσότερες ημέρες μες στην εβδομάδα μπορείτε. Και αν δεν έχετε χρόνο, δοκιμάστε έναν δεκαπεντάλεπτο περίπατο το πρωί και έναν το βράδυ.

Ημέρα 9η

Όχι πια σεξ! Τα ζευγάρια είναι υπερβολικά επικεντρωμένα στον οργασμό, υπογραμμίζουν οι ειδικοί. Δοκιμάστε, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε ερωτικά με τον σύντροφό σας να εστιάσετε στο να αισθανθείτε όμορφα χωρίς να υπάρξει κορύφωση. Προμηθευτείτε ένα λάδι για μασάζ και ασχοληθείτε ο ένας με το σώμα του άλλου, από την κορφή ως τα νύχια, αποφεύγοντας τη διείσδυση. Η επαφή μέσω της αφής θα σας φέρει κοντά. Ιδανική «άσκηση» και για τα ζευγάρια με παιδιά, αφού μπορεί να είναι εξαιρετικά… αθόρυβη.

Ημέρα 10η

Μπλα μπλα μετά το σεξ Μετά το σεξ, μιλήστε στον σύντροφό σας για όσα σας άρεσαν στη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Ό,τι σας έκανε να νιώσετε ευχάριστα, μοιραστείτε το μαζί του. Έτσι, θα νιώσετε και οι δυο σας καλά, ενώ η ερωτική σας διάθεση θα χτυπήσει κόκκινο! Διεγερτικά λειτουργούν και οι φαντασιώσεις, γι’ αυτό μη διστάσετε να μοιραστείτε όλα όσα θα θέλατε να δοκιμάσετε στο ερωτικό παιχνίδι.

Ημέρα 11η

Απόδραση στο σπίτι Τα περισσότερα ζευγάρια συμφωνούν ότι ιδανικό περιβάλλον για να ανέβει η λίμπιντο είναι μια απόδραση το Σαββατοκύριακο. Αυτό, όμως, γίνεται εκ των πραγμάτων μια φορά στο τόσο. Τι θα λέγατε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον διακοπών στο… σπίτι σας; Δεν έχετε παρά να απομονωθείτε από όλους και από όλα. Κατεβάστε το ακουστικό, απενεργοποιήστε το κινητό, κλείστε τον υπολογιστή και την τηλεόραση. Καθίστε αγκαλιά με τον σύντροφό σας και όλα θα έρθουν από μόνα τους.

Ημέρα 12η

Έκπληξη! Κάντε κάτι γλυκό για τον σύντροφό σας. Είτε είναι ένα απρόσμενο κομπλιμέντο είτε ένα μικρό δώρο, όπως μια κάρτα, το «κλειδί» είναι να αισθανθεί ότι νοιάζεστε γι’ αυτόν, ότι δεν τον θεωρείτε δεδομένο όσα χρόνια και αν περάσουν. Και φυσικά μην περιμένετε ανταπόδοση.

Ημέρα 13η

Δώρο στον εαυτό σας Αγοράστε κάτι το οποίο σας κάνει να αισθάνεστε όμορφη και σέξι, για να το βάλετε στο επόμενο ραντεβού με τον σύντροφό σας. Ένα φόρεμα που σας κολακεύει, ένα σέξι εσώρουχο ή ένα καινούργιο κραγιόν.

Ημέρα 14η

Η μυρωδιά ως αφροδισιακό Η μυρωδιά μπορεί να γίνει ένα πραγματικά ισχυρό αφροδισιακό. Δοκιμάστε, λοιπόν, να ρίξετε στον αρωματικό λύχνο 4-5 σταγόνες από 1 ή 2 αιθέρια έλαια. Χρησιμοποιήστε σανδαλόξυλο, που θεωρείται διεγερτικό, ιλάνγκ-ιλάνγκ, που έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, γλυκάνισο, λόγω της τονωτικής του δράσης, γιασεμί για ηρεμία ή τριαντάφυλλο για χαλάρωση. Εναλλακτικά, αρωματίστε με 2-4 σταγόνες τα σεντόνια του κρεβατιού σας ή ρίξτε 2-4 σταγόνες κάτω από το μαξιλάρι σας. Πηγή: vita.gr