Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες ρυζιού. Είναι τόσο διαφορετικές η μία από την άλλη και λίγοι γνωρίζουν πώς να τις μαγειρέψουν. Ήρθε η ώρα να μάθετε ποιον τύπο πρέπει να επιλέξετε κάθε φορά.

Γλασέ

Είναι η πιο γνωστή ποικιλία. Μαλακό, κατάλληλο για σούπες, ρυζόγαλο και γενικότερα συνταγές όπου το ρύζι πρέπει να είναι πηχτό.

Parboiled ή Bonnet

Έχει ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δεν γίνεται πηχτό, αντίθετα οι κόκκοι του παραμένουν σπυρωτοί. Για να το μαγειρέψετε, η αναλογία είναι: 1 ποτήρι ρύζι, 2 1⁄2 ποτήρια νερό. Αφήστε το να βράσει για 15­-20′. Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr…