Ένα κέικ διαφορετικό από τα υπόλοιπα…

Υλικά:

2 πορτοκάλια ολόκληρα
1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
1 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αυγά
250 γρ. αμυγδαλόσκονη
250 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. baking powder

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε έτσι όπως είναι ολόκληρα με τη φλούδα, σε κατσαρόλα με νερό και τα σιγοψήνουμε για δύο ώρες.

Αφού ψηθούν και τα αφήσουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε σε τέταρτα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Ρίχνουμε μετά τα κομμάτια στο multi και τα πολτοποιούμε.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά για 3-4 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα και μετά (αφού χαμηλώσουμε τη ταχύτητα του μίξερ) προσθέτουμε πρώτα τη ζάχαρη, μετά το βούτυρο, το baking powder μαζί με το αλεύρι και την αμυγδαλόσκονη.

Αφού τα χτυπήσουμε όσο χρειάζεται για να ενωθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε το πολτό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα σε στενόμακρη φόρμα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για περίπου 50 λεπτά.

Πηγή: sintagespareas.gr