Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσιεύονται στη βρετανική Daily Mail προσφέρουν μια ματιά στη ζωή και τον πολιτισμό των γυναικών της ανατολικής Μιανμάρ που μεταξύ άλλων φροντίζουν για τον μακρύ λαιμό τους.

Οι γυναίκες Kayan τεντώνουν το λαιμό τους με ορείχαλκο καθώς ο μακρύς λαιμός είναι ένα σημάδι της ομορφιάς στον πολιτισμό τους ενώ γι’ αυτό έχουν το παρατσούκλι γυναίκες – «καμηλοπαρδάλεις». Και ενώ τα δαχτυλίδια κάνουν το λαιμό των γυναικών να φαίνεται αρκετά μεγαλύτερος, στην πραγματικότητα το βάρος των δακτυλιδιών ωθεί τους μυς γύρω από την κλείδα και πιέζει το θώρακα πράγμα που κάνει το λαιμό να φαίνεται ακόμη πιο μακρύς.

Ο φωτογράφος Dmytro Gilitukha από την Ουκρανία απαθανάτισε τον περασμένο Μάιο στιγμές από την καθημερινότητα των γυναικών και έδωσε μια πιο στενή ματιά στο πώς ζουν και στον πολιτισμό τους. O 28χρονος από την Ουκρανία, αισθάνεται ότι οι φωτογραφίες του συλλαμβάνουν την απίστευτη ποικιλομορφία των πολιτισμών σε όλο τον κόσμο και την ομορφιά αυτών.

Όσο για τη συγκεκριμένη φυλή ανέφερε ότι οι γυναίκες φορούν πολλά δαχτυλίδια ορείχαλκου γύρω από τους λαιμούς τους από μικρή ηλικία. Τα συγκεκριμένα δαχτυλίδια είναι πολύ βαριά και γι’ αυτό οι κλείδες και τα πλευρά κατεβαίνουν και έτσι αρχίζει η παραμόρφωση. «Δημιουργείται μια οπτική ψευδαίσθηση ενός πιο μεγάλου λαιμού. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι χωρίς τα δαχτυλίδια, ο λαιμός των γυναικών θα σπάσει, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια» λέει χαρακτηριστικά ο φωτογράφος προσθέτοντας ότι είδε μια γυναίκα χωρίς τα δαχτυλίδια και ήταν μια χαρά.

Επιπλέον όπως αναφέρει παλιά θεωρείτο ότι είχαν και ένα προστατευτικό ρόλο όταν έλειπε ο άνδρας από το σπίτι καθώς θα μπορούσαν να γλιτώσουν από την επίθεση κάποιου ζώου στο λαιμό τους. Ο φωτογράφος τονίζει βέβαια ότι οι εικόνες δίνουν μόνο ένα μικρό δείγμα της παράδοσης της φυλής και δεν μπορεί να απαθανατίσει το μεγαλείο που μπορεί να ζήσει κάποιος από κοντά.

Δείτε τις φωτογραφίες

ahsdyat10 ahsdyat1 ahsdyat4 ahsdyat7 ahsdyat2 ahsdyat3 ahsdyat5 ahsdyat6 ahsdyat8 ahsdyat9