Η εικονιζόμενη Gracie και ο σύζυγός της Oz είναι μέλη σε μια κοινότητα που δεν αποδέχεται τη μονογαμία και έχουν σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου σε γνώση των συντρόφων τους.

Η 48χρονη, μητέρα δύο παιδιών, λέει πως ο «διακανονισμός» αυτός όχι μόνο ωφελεί τη σχέση της με τον άνδρα της αλλά την κάνει και καλύτερη μητέρα, αφού της προσφέρει πολλή ενέργεια. Ξεκαθαρίζει δε πως δεν είναι διατεθειμένη να σταματήσει να κάνει σεξ με ξένους, ακόμα κι αν της το ζητούσαν τα παιδιά της.

«Το σεξ εκτός γάμου με κάνει καταπληκτική μητέρα», τονίζει, «οτιδήποτε με χαροποιεί και μου δίνει ενέργεια με κάνει καλύτερη μητέρα. Αν τα παιδιά μου μου ζητούσαν να μην είμαι πια πολυγαμική, δεν θα το έκανα. Δεν θα μπορούσα να μην είμαι ο εαυτός μου, δεν θα μπορούσα να σταματήσω να ζω τη ζωή που μου ταιριάζει».

«Η οικογενειακή ζωή μπορεί να είναι πολύ βαρετή κι εγώ χρειάζομαι μια ξεχωριστή ενήλικη ζωή. Η άλλη πλευρά της μονογαμίας είναι η μονοτονία», προσθέτει.

ab02

Η Gracie «άνοιξε» για πρώτη φορά το γάμο της με τον πρώτο σύζυγό της Hank πριν από έξι χρόνια, όταν το ζευγάρι προσκάλεσε έναν άνδρα ονόματι Oz και τα δυο παιδιά του να ζήσουν μαζί τους και με τα δικά τους παιδιά. Μαζί τους μετακόμισε και η φίλη του Hank, Valerie.

Αρχικά η Gracie έκανε σεξ και με τους δύο άνδρες, τον Hank και τον Oz και ζούσαν όλοι μαζί, τέσσερις ενήλικοι με τα παιδιά τους.

Αυτό κράτησε τέσσερα χρόνια αλλά τελικά η Gracie ήρθε πιο κοντά με τον Oz και ο Ηank με τη Valerie κι έτσι τα ζευγάρια μοιράστηκαν διαφορετικά και πήραν διαφορετικούς δρόμους.

Τώρα η Gracie και ο Oz είναι παντρεμένοι και συνεχίζουν να κάνουν σεξ εκτός γάμου με άλλα μέλη της κοινότητας «μη μονογαμίας» της Καλιφόρνια.

Η Gracie έχει επιλέξει να μην κρύβει τη σεξουαλική της δραστηριότητα από τα παιδιά της γιατί πιστεύει πως η σεξουαλική ελευθερία συμβάλει στην ευτυχία του σπιτιού και της οικογένειας. Λέει μάλιστα πως θα στήριζε την κόρη της αν κι εκείνη αποφάσιζε να κάνει την ίδια επιλογή.

«Με έκανε καλύτερο γονιό και καλύτερη σύζυγο, σίγουρα με έκανε έναν πιο χαρούμενο άνθρωπο», τονίζει, «πιστεύω πως ο λόγος που η κόρη και ο γιος μου είναι τόσο κοντά μου είναι επειδή ξέρουν πως είμαι χαρούμενη και δεν χρειάζεται να ανησυχούν για μένα. Έχω περισσότερη ενέργεια να δώσω στα παιδιά μου».

Για την Gracie αυτή η επιλογή, της μη μονογαμίας, διατηρεί «φρέσκο» και συναρπαστικό και τον γάμο της με τον Oz. «Όταν έχουμε βρεθεί με άλλους ανθρώπους και επιστρέφουμε ο ένας στον άλλο, το πάθος ανάμεσά μας είναι απίστευτο», εξομολογείται.

ab03

Ο Oz είχε ανοιχτές σχέσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. «Με βοηθά να έχω καλύτερη σεξουαλική ζωή τόσο εντός όσο και εκτός γάμου», τονίζει. «Είναι ωραία να εξερευνάς και να έχεις νέες εμπειρίες και να τις φέρνεις στη σχέση σου».

Η ζήλεια πάντως δεν λείπει. Η Gracie παραδέχεται πως ζηλεύει πολύ όταν ο Oz  κάνει σεξ με άλλες γυναίκες αλλά χρησιμοποιεί το αίσθημα αυτό ως κίνητρο για να βελτιώσει τη δική τους σεξουαλική ζωή.

«Η μη μονογαμία είναι ένας κόσμος θετικός προς το σεξ. Το σεξ εκλαμβάνεται ως κάτι φυσιολογικό, κάτι υγιές. Είμαι ένας τέτοιος γονιός», προσθέτει.

«Ήμουν 11 χρονών όταν οι γονείς μου μου μίλησαν και μου είπαν πως θα έχουν ιδιαίτερους φίλους», περιγράφει η 16χρονη σήμερα Tallulah, κόρη της Gracie. «Ένιωσα πως αυτοί οι ιδιαίτεροι φίλοι ήταν κάτι παραπάνω και τρόμαξα. Μου πήρε λίγο καιρό να συνηθίσω αλλά τώρα πιστεύω πως το να είναι η μητέρα μου πολυγαμική την κάνει καλύτερη μητέρα επειδή είναι χαρούμενη. Δεν επιχειρεί να ελέγξει τη δική μου ζωή γιατί έχει τη δική της και είναι ευτυχισμένη στη σχέση της. Πιστεύω πως επηρεάστηκε ο τρόπος που βλέπω τις σχέσεις γιατί τώρα ξέρω πως μπορώ να αγαπώ με τον τρόπο που θέλω να κάνω σχέση με τον τρόπο που θέλω και όχι με τον τρόπο που η κοινωνία περιμένει από εμένα».

ab01