Η 35χρονη Effy Blue είναι σήμερα σύμβουλος σχέσεων και περιγράφει πώς χώρισε σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια γάμου και βρήκε τη δική της ευτυχία στην πολυγαμία.

Γεννήθηκε στην Τουρκία, μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τώρα ζει στη Νέα Υόρκη. Η ίδια αποκαλύπτει ότι κάθε σχέση που είχε χαλούσε γιατί ερωτευόταν άλλους και αυτό την οδηγούσε στην απιστία ενώ κάπως έτσι χάλασε και ο γάμος της. Μετά το διαζύγιό της, σταμάτησε να ασχολείται με τις ερωτικές σχέσεις και αντ ‘αυτού, όπως λέει η ίδια, διοχέτευσε την ενέργειά της στην καριέρα της στο μάρκετινγκ. Όταν όμως μετακόμισε στις ΗΠΑ, άρχισε να διερευνά την «kinky πλευρά» της και ανακάλυψε ότι ήταν δυνατόν να έχει πολλαπλούς συντρόφους και να μην υπάρχει κάτι κακό σε αυτό ούτε να χρειάζεται να λέει ψέματα. Επίσης, άφησε την καριέρα της στο μάρκετινγκ για να γίνει σύμβουλος σχέσεων και ειδικεύεται όπως λέει χαρακτηριστικά στο να «βοηθάει τα ζευγάρια που έχουν την περιέργεια να γνωρίσουν τη μη μονογαμία».

gatsau1

Αρνείται να αποκαλύψει πόσους συντρόφους έχει σήμερα, αλλά ανέφερε ότι μεταξύ αυτών είναι ένας άνδρας που ετοιμάζεται να παντρευτεί. Μέσα από τη σχέση τους μάλιστα, έγινε στενή φίλη με την αρραβωνιαστικιά του. Μιλώντας για το γάμο της αναφέρει: «Εγώ πραγματικά πίστευα ότι πρόκειται να είναι η αρχή της ζωής μας, αλλά ένιωσα σαν να ήταν το τέλος της. Παντρευτήκαμε αρκετά νωρίς. Συναντηθήκαμε όταν ήμουν στην τελευταία χρονιά του πανεπιστημίου και παντρευτήκαμε λίγους μήνες μετά την αποφοίτησή μου.

gatsau3

Προχωρήσαμε στην από κοινού ζωή και ένιωσα σαν να επρόκειτο να είναι η αρχή της ζωής μας. Μείναμε από νωρίς μαζί κάτι που δεν ήθελα». Κατάλαβε όπως λέει ότι ο γάμος δεν ήταν αυτό που ήθελε πραγματικά και ότι δεν προσέθετε κάτι στη ζωή της ενώ άρχισε να απατά το σύζυγό της. Δηλώνει βέβαια ότι δε νιώθει καθόλου περήφανη γι’ αυτό και δεν συμβουλεύει κανέναν να το κάνει. Όπως αποκαλύπτει, αγαπούσε το σύντροφό της αλλά ο γάμος δεν της έδινε τη δυνατότητα να ανακαλύψει τη σεξουαλικότητά της.

Όταν έφτασε στη Νέα Υόρκη, έκανε μια συντονισμένη προσπάθεια να «εξερευνήσει» τη σεξουαλικότητά της και έτσι ήρθε σε επαφή με την έννοια της πολυγαμίας. Βρήκε μια ομάδα με ανθρώπους που είχαν τον ίδιο τρόπο σκέψης και άρχισε να γνωρίζει την σεξουαλικότητά της. Αποκαλεί την διαδικασία «σεξουαλική εξερεύνηση» που στην δική της περίπτωση ταυτίζεται με το να έχει ελεύθερα πολλούς συντρόφους ταυτόχρονα και συγκρίνει την κατάσταση με την διαδικασία της πείνας και της διατροφής.

gatsau4

Η ίδια παραδέχεται ότι η πολυγαμία δεν είναι σαφώς για όλους και ειδικά για όσους ζηλεύουν τους συντρόφους τους καθώς αυτοί δε θα γίνουν ευτυχισμένοι όπως εκείνη. Όσον αφορά τον άνδρα ο οποίος σύντομα θα παντρευτεί και είναι ένας από τους συντρόφους της, αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθώς γνωρίζουν τα «όριά» τους και η κάθε σχέση έχε το δικό της πλαίσιο…