Για τα λίγα μοντέλα που είναι στην κορυφή της βιομηχανίας της μόδας ο χώρος είναι λαμπερός, με συνεχή πάρτι σε Παρίσι και Μιλάνο, ταξίδια σε πολυτελή καταλύματα καθώς και δωρεάν επώνυμα ρούχα.

Για τα άλλα κορίτσια όμως που παλεύουν για μια θέση εργασίας; Δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δύο μοντέλα (των οποίων τα ονόματα δεν είναι γνωστά) που ζουν στην πόλη της Νέας Υόρκης δημιούργησαν ένα λογαριασμό στο Instagram με αστείες εικόνες που αποκαλύπτουν πώς είναι πραγματικά να εργάζεσαι στη βιομηχανία της μόδας αν δεν έχεις το όνομα των διάσημων μοντέλων όπως Gigi και Kendall. Τα άγνωστα μοντέλα για παράδειγμα, δεν κοιμούνται σε πανάκριβα ξενοδοχεία και σε σουίτες αλλά συχνά κοιμούνται σε έναν μικρό κοινόχρηστο χώρο, σε κουκέτες διαψεύδοντας όσους πιστεύουν ότι ζουν με πολυτέλεια όταν πηγαίνουν ταξίδια για τη δουλειά.

modleaksk3

Ο λογαριασμός που άνοιξε στο Instagram πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έχει ήδη 20.000 οπαδούς και τα κορίτσια αποκαλύπτουν πως η ιδέα τους ήρθε όταν άρχισαν να μιλούν μαζί με άλλα μοντέλα για τις δυσκολίες που έχει το επάγγελμα και ποια είναι η αληθινή καθημερινότητα που δεν ξέρει ο κόσμος. «Αυτή η δουλειά έχει έναν τρόπο να σε κάνει να νιώθεις μοναξιά, ακόμη και αν περιβάλλεσαι από ανθρώπους, έτσι θα πρέπει να έχεις ένα άτομο να είναι εκεί για εσένα για να το περάσεις όλο αυτό» λέει η μία από τις δύο σε συνέντευξή της. Μερικά από τα πράγματα που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με χιούμορ είναι οι ιδιοτροπίες των διευθυντών οι οποίοι τις θέλουν «αδύνατες και όμορφες» ακόμη και αν έχουν μόλις φάει και το αίσθημα της αποτυχίας όταν δεν χωράνε στα μικροσκοπικά ρούχα που πρέπει να φορέσουν.

modleaksk6

Επίσης όταν όλοι νομίζουν ότι είσαι ένα γνωστό μοντέλο αλλά στην πραγματικότητα η τελευταία σου δουλειά είναι για μια ιστοσελίδα με ρούχα όπου φαίνεται μόνο το σώμα και έχουν κόψει το κεφάλι από τη μύτη και πάνω. Βέβαια η αναμονή για τα χρήματα, σύμφωνα με τις ίδιες, τα οποία δεν είναι πολλά όπως των διάσημων μοντέλων είναι σαν να βλέπεις μια πεινασμένη γυναίκα να περιμένει να φάει ένα κομματάκι καρότο.

modleaksk4

Σε άλλες εικόνες τα κορίτσια συγκρίνουν τον εαυτό τους με τα διάσημα μοντέλα όπως την Kendall Jenner για να δείξουν τη διαφορά ακόμη και στο στυλ που κυκλοφορούν καθώς ένα απλό μοντέλο περνάει απαρατήρητο και συμπεριφέρεται όπως όλος ο κόσμος. Μέσα από το Instagram θέλουν να δείξουν τι πραγματικά συμβαίνει με αυτό τον ανώνυμο τρόπο «Στη βιομηχανία της μόδας υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό απογοήτευσης που δεν μπορεί να εκφράσει κανείς εκτός αν θέλει να καταστρέψει την καριέρα του.

modleaksk5

Θέλουμε να δείξουμε σε ένα μοντέλο που νιώθει έτσι έτσι δεν είναι μόνο του σε αυτό που αισθάνεται» αναφέρει χαρακτηριστικά η μία εκ των διαχειριστριών του λογαριασμού και προσθέτει ότι ο κόσμος δεν το γνωρίζει όλο αυτό και θέλουν πλέον έστω και με αυτό τον τρόπο να έχουν followers στο Instagram όχι για τη ζωή που προβάλλεται αλλά γι’ αυτό που συμβαίνει πραγματικά.

modleaksk2modleaksk1