Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο η Kayleigh Conway, από τη Βρετανία δεν χρησιμοποιεί σαμπούαν και μαλακτικό για να λούσει τα μαλλιά της και, όπως υποστηρίζει, είναι πιο υγιή από ποτέ.

Η 28χρονη που περιγράφει τις επιλογές της στο blog Blue Jeans White Tee, λούζεται πλέον κάθε τέσσερις ημέρες με φυσικά προϊόντα που βασίζονται στα αυγά και στη μαγειρική σόδα αλλά και με άργιλο και ξίδι. Όπως λέει, τα μαλλιά της είναι πιο δυνατά και λιγότερο λιπαρά από ποτέ.

Εκτός του ότι με τις επιλογές αυτές εξοικονόμησε χρήματα, τα μαλλιά της, λέει, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση κι ενώ χρειάζονταν καθημερινά ίσιωμα, πλέον δεν ασχολείται με το styling.

«Τα μαλλιά μου είναι πιο υγιή από ποτέ. Πιο λαμπερά, μεγαλώνουν πιο γρήγορα και με περισσότερο όγκο», λέει στη Daily Mail. «Είναι πολύ πιο εύκολο να τα φροντίσω, απλώς τα χτενίζω και φεύγω».

Η αρχή ωστόσο ήταν δύσκολη, εξομολογείται, και το πρώτο διάστημα τα μαλλιά της ήταν πολύ λιπαρά. «Καθώς αποτοξινωνόμουν από τα χημικά των σαμπουάν και των κοντίσιονερ τα μαλλιά μου έγιναν χάλια», περιγράφει.

Ύστερα από πολλούς πειραματισμούς κατέληξε στη χρήση πρώτα ξιδιού, για να μαλακώσει τα μαλλιά, και στη συνέχεια άργιλου για να τα πλύνει.

Επτά εβδομάδες αργότερα, όλα ήταν μια χαρά.