Η φωτογραφία ενός μικρού αγοριού που προσποιείται πως θηλάζει το αδελφάκι του έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο με ορισμένους γονείς να λένε πως είναι κάτι φυσιολογικό, άλλους να θεωρούν τη φωτογραφία προσβλητική ή και πορνογραφική και κάποιους να επισημαίνουν ζητήματα ασφάλειας ή και ιδιωτικότητας.

Η εικόνα, που ανέβηκε από τη σελίδα Breastfeeding Mama Talk στο Facebook, δείχνει το μικρό αγόρι να μιμείται την κίνηση της μαμάς του όταν θηλάζει το αδελφάκι του. Η λεζάντα λέει: «Μην ανησυχείς μαμά, εγώ είμαι εδώ».

hsfgag2

Περισσότεροι από 20.000 χρήστες έκαναν like στη φωτογραφία, η οποία έχει περισσότερα από 15.000 share, ωστόσο οι γνώμες είναι μοιρασμένες.

«Η φωτογραφία και η ιδέα είναι αρρωστημένη. Το να παίζουν με κούκλες, ναι, αλλά αυτό που κάνει είναι απλά νοσηρό», έγραψε μια γυναίκα.

«Είναι τουλάχιστον αηδιαστικό», έγραψε μία άλλη, «αν ήταν η μητέρα θα ήταν αλλιώς. Δεν θεωρώ πως υπάρχει πρόβλημα. Αλλά το να το επιτρέπεις στον αδελφό του, αυτό είναι απλώς αρρωστημένο. Δεν βλέπω τίποτα χιουμοριστικό», συνέχισε.

«Νέες μητέρες, αυτό δεν είναι χαριτωμένο, είναι αρρωστημένο και πρέπει να ξυπνήσετε και να δείτε τι είναι νορμάλ και τι όχι. Όποιος επιτρέπει κάτι τέτοιο χρειάζεται επειγόντως βοήθεια».

Μια γυναίκα χαρακτήρισε τη φωτογραφία «πραγματικά πορνογραφική» και μια άλλη σημείωσε: «Γιατί να θέλεις να συνδέσεις σεξουαλικές πράξεις με ένα παιδί; Τι τρέχει με τους ανθρώπους;».

Κάποιες γυναίκες έθεσαν περισσότερο το θέμα της ασφάλειας: «Μπορεί το μωρό να πάθει ασφυξία. Τότε θα έχεις τραυματίσει δύο παιδιά. Φαίνεται πως η κοινή λογική δεν είναι τόσο κοινή».

Άλλες είδαν στη φωτογραφία την ανάγκη οι γυναίκες να θηλάζουν χωρίς να είναι τα μεγαλύτερα παιδιά τους μπροστά.

«Λυπάμαι αλλά αυτές οι φωτογραφίες και αυτά τα παραδείγματα είναι ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες πρέπει να είναι μόνες όταν θηλάζουν. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι για να ντρέπεται μια γυναίκα αλλά πιστεύω πως είναι κάτι πολύ προσωπικό», έγραψε μία εξ αυτών.

Ένας άνδρας ενοχλήθηκε περισσότερο με τη δημόσια προβολή της φωτογραφίας. «Η μαμά μου πάντα θήλαζε μακριά από τα βλέμματα», εξήγησε, «πίστευε πως είναι μια προσωπική στιγμή. Καμία προσωπική στιγμή δεν θα πρέπει να μας επιβάλλεται με αυτόν τον τρόπο».