Το ξύσμα λεμονιού «φιγουράρει» στις περισσότερες συνταγές για κέικ και γλυκά, ενώ έχει και άλλες χρήσεις. Εάν για κάποιο λόγο το χρειαστείτε, τότε τα παρακάτω tips θα σας είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα!
1. Αν για κάποια συνταγή ή άλλο λόγο χρειαστείτε ξύσμα λεμονιού, δεν χρειάζεται να πετάξετε το λεμόνι. Για να το διατηρήσετε, βουτήξτε το σε αλάτι.
2. Αν θα χρειαστείτε ξύσμα λεμονιού, για να μην κολλήσει λεμόνι στην ξύστρα και να μπορέσετε εύκολα να την καθαρίσετε, τυλίξτε γύρω από την ξύστρα διάφανη μεμβράνη κουζίνας και ξύστε. Έτσι, όταν θα τελειώσετε, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε, θα είναι να βγάλετε την μεμβράνη και η ξύστρα θα είναι καθαρή.
3. Αν θέλετε ν’ αρωματίσετε τη ζάχαρη, βάλτε μέσα στο κουτί που την αποθηκεύετε, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Πηγή: meacolpa.blogspot.com