Το καλοκαίρι επιβάλλει θαλασσινά και τι καλύτερο από φρικασέ οστρακοειδών; Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο και χρόνο και σίγουρα είναι ό,τι πρέπει για την εποχή!

Υλικά για 4 άτομα
• 4 μύδια με το κέλυφος
• 4 γυαλιστερές με το κέλυφος
• 4 χτένια με το κέλυφος
• 300 γρ. σολομό φρέσκο
• 150 γρ. σπαράγγια
• 4 κομμάτια αντίδι σικορέ
• 150 γρ. καρότα μικρά
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 250 γρ. ζωμό λαχανικών ή κότας
• 150 γρ. αρακά
• 50 ml ελαιόλαδο
• 50 γρ. βούτυρο
• αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τον σολομό και τα λαχανικά.

Προσθέτουμε τα οστρακοειδή, τον ζωμό και τις σκελίδες σκόρδου και τέλος αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15′.

Σερβίρουμε σε πιάτα υπολογίζοντας από ένα όστρακο στη μερίδα.

Πηγή: myworld