Μια συγκλονιστική ιστορία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής Daily Mail. Η 43χρονη σήμερα Stephanie Arnold που μένει στο Σικάγο περιγράφει πώς έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της πριν από δύο χρόνια και τη σπάνια επιπλοκή κατά τη διάρκεια της γέννας.

egysdifm3

Η 41χρονη τότε γυναίκα όπως λέει χαρακτηριστικά «πέθανε» για 37 δευτερόλεπτα την ώρα της καισαρικής και επανήλθε στη ζωή. Έπαθε εμβολή αμνιακού υγρού, δηλαδή μία πολύ σπάνια και συχνά μοιραία επιπλοκή της κύησης κατά την οποία το αμνιακό υγρό εισρέει στην αιματική κυκλοφορία της επιτόκου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail οι γιατροί επανέφεραν τη γυναίκα στη ζωή σαν από θαύμα μετά από 37 δευτερόλεπτα.

egysdifm4

Τώρα, η 43χρονη ισχυρίζεται ότι είχε προαίσθημα για το τι επρόκειτο να συμβεί. Όπως λέει είχε βιώσει έξι λεπτομερή οράματα ότι πέθαινε κατά τον τοκετό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Ήταν μάλιστα τόσο πεπεισμένη ότι ήταν ότι επρόκειτο να πεθάνει στη γέννα, ώστε πριν από αυτήν αποχαιρέτησε τον άντρα της και την κόρη τους.

egysdifm2

Η ίδια είπε μιλώντας στην Daily Mail: «Ο λόγος που είμαι ζωντανή σήμερα και είμαι σε θέση να μιλάω είναι επειδή οι γιατροί ήταν προετοιμασμένοι». Η Arnold ήταν 20 εβδομάδων έγκυος, όταν της είπαν ότι είχε πρόδρομο πλακούντα – μια κατάσταση που επηρεάζει μία στις 200 εγκυμοσύνες και ουσιαστικά κάνει τον πλακούντα να «προσκολλάται» πάνω στη μήτρα. Η ίδια είχε εκπλαγεί όταν της το είπαν καθώς δεν είχε καμιά επιπλοκή κατά τη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης και άρχισε να το ερευνά. Διάβασε έτσι ότι σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη αιμορραγία. Η Arnold είπε στη Daily Mail: «Είχα ένστικτο ότι αυτό ακριβώς ήταν ό,τι επρόκειτο να συμβεί σε μένα» και πρόσθεσε ότι είχε οράματα ότι επρόκειτο να πεθάνει. Οι γιατροί τη συμβούλευσαν πως θα έπρεπε να γεννήσει με καισαρική τομή όπως και έγινε. «Από εκείνη την ημέρα, μέχρι που γέννησα είχα λεπτομερή οράματα.

egysdifm5

Ήμουν για περίπατο με την κόρη μου στο πάρκο, και φαντάστηκα το νερό να πέφτει και να μετατρέπεται σε αίμα», είπε. Όταν έλεγε ότι αισθανόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την εγκυμοσύνη της οι οικείοι της νόμιζαν ότι έφταιγαν οι ορμόνες όπως λέει.

egysdifm6

Αυτό που έσωσε τη ζωή της όπως λέει είναι ότι όταν πήγε να γεννήσει στο φάκελό της υπήρχε μια σημείωση ότι θα πρέπει να υπάρχει έξτρα ποσότητα αίματος για ασφάλεια. «Μόλις γέννησα το γιο μου, δευτερόλεπτα αργότερα ‘πέθανα’», είπε. Σύμφωνα με το Ίδρυμα για την εμβολή αμνιακού υγρού, αυτή η επιπλοκή είναι εξαιρετικά σπάνια και επηρεάζει μόνο μία στις 40.000 γέννες στη Βόρεια Αμερική. Η εμβολή αμνιακού υγρού μπορεί να προκαλέσει ξαφνική καρδιακή ανακοπή, μεγάλη αιμορραγία ή το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και πολυσυστηματική οργανική ανεπάρκεια. Τα ποσοστά θνησιμότητας για βρέφη ακόμα στη μήτρα κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας κατάστασης είναι πάνω από 65% σύμφωνα με το δημοσίευμα. Σύμφωνα με την ίδια τα οράματά της και οι προειδοποιήσεις της είχαν κάνει τους γιατρούς να είναι έτοιμοι για όλα και σε αυτό οφείλεται εν μέρει ότι σώθηκε. Η Arnold πέρασε τις επόμενες έξι ημέρες σε κώμα. Κατά την περίοδο αυτή, οι γιατροί – και ο σύζυγός της – δεν είχαν ιδέα αν εκείνη θα ξυπνούσε με πλήρη λειτουργία του εγκεφάλου, λόγω της απώλειας του οξυγόνου, ενώ η καρδιά της είχε σταματήσει. Αλλά όταν η γυναίκα ξύπνησε, φάνηκε από την αρχή ότι ήταν μια χαρά. «Όταν βγήκα από το κώμα το πρώτο πράγμα που είπα ήταν ‘Είμαι ακόμα έγκυος;’» αναφέρει. Πλέον η ίδια διαδίδει την ιστορία για την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων ανθρώπων για τη συγκεκριμένη κατάσταση.

egysdifm1