Τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού είναι πλέον γνωστά καθώς και το γεγονός ότι ο θηλασμός προσφέρει στο μωρό το καλύτερο ξεκίνημα για τη ζωή του. Είναι λογικό όμως οι νέες μανούλες που θηλάζουν να έχουν ανησυχίες. Είναι το γάλα μου αρκετά θρεπτικό για το μωρό μου; Αν προσπαθήσω να χάσω βάρος, θα μειωθεί το γάλα μου; Θα εξακολουθεί να είναι το ίδιο θρεπτικό; Υπάρχουν τροφές που θα με βοηθούσαν να έχω περισσότερο γάλα; Υπάρχουν τροφές που πρέπει να αποφεύγω κατά τη διάρκεια του θηλασμού; Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι παραγωγή και η ροή του γάλακτος είναι μία διαδικασία που στηρίζεται στην προσφορά και τη ζήτηση. Δηλαδή όσο το βρέφος τρέφεται με μητρικό γάλα, τόσο αυτό συνεχίζει να παράγεται. Παρ ‘όλα αυτά, κατά καιρούς, μπορεί μια θηλάζουσα μητέρα να έχει όντως χαμηλή παραγωγή γάλακτος. Ευτυχώς όμως υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή γάλακτος. Ένα από αυτά είναι η μπύρα! Λέγεται ότι η αλκοόλη της μπύρας μπορεί να χαλαρώσει τόσο μια μητέρα, ώστε το γάλα να κατεβαίνει πιο εύκολα, αυξάνοντας μάλιστα και την παραγωγή. Αυτό επειδή η μαγιά της μπύρας περιέχει φυτοοιστρογόνα, πρωτεΐνες και σίδηρο τα οποία διεγείρουν την παραγωγή γάλακτος. Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr…