Λένε ότι είμαστε αυτό που τρώμε. Φαίνεται όμως ότι και αυτό που τρώνε οι μαμάδες πριν μείνουν έγκυες είναι εξίσου σημαντικό και έχει αντίκτυπο στα γονίδια των παιδιών, υποστηρίζει νέα έρευνα. Πειράματα σε ζώα έδειξαν ότι η διατροφή όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και πριν από αυτήν, μπορεί να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει κατά περίπτωση διάφορα γονίδια, ενώ τώρα για πρώτη φορά διαπιστώθηκε ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους ανθρώπους. Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr…