Κι αν μέχρι χθες συνήθιζες να έχεις μερικά οver coat, διάφανα βερνίκια για τα νύχια, γύρω από το σετ μανικιούρ σου διαβάζοντας τις παρακάτω συμβουλές ίσως αναθεωρήσεις κατατάσσοντας το σε σύμμαχο της καθημερινότητάς σου.

Αξίζει λοιπόν να έχεις στην κατοχή σου ένα τουλάχιστον διάφανο βερνίκι νυχιών για όλους τους παρακάτω λόγους…

Κάνει τις ετικέτες αδιάβροχες και αποτρέπει τις μουντζούρες, πράγμα χρήσιμο όταν θες να διατηρήσεις τις ημερομηνίες λήξης σε προϊόντα και καλλυντικά. Σε περίπτωση προετοιμασίας των σχολικών τετραδίων θα φανεί το ίδιο χρήσιμο.

Γνωστό αλλά χαίρει υπενθύμισης είναι πως σταματάει τον πόντο στο καλσόν. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να αποφύγεις ένα απλό ατύχημα πριν από κάποιο ραντεβού να μετατραπεί σε τραγωδία ή ακόμα και να φορέσεις τις φθαρμένες κάλτσες σου, ακόμα και μετά από ένα μικρό σκισιμο (αρκεί αυτό να μην είναι σε εμφανές σημείο).

Διατηρεί τα κουμπιά από το ξήλωμα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ενισχύσεις τα νήματα στο κέντρο με λίγο βερνίκι.

Λύνει την αιώνια μάχη της κλωστής και της βελόνας. Αν βουτήξετε την άκρη της κλωστής μέσα στο βερνίκι και μετά την τρίψετε λίγο με το χέρι σας, θα μπορέσετε να περάσετε πιο εύκολα την κλωστή μέσα στη βελόνα

Εξαφανίζει του λεκέδες από το μπάνιο κι από αλλού. Σίγουρα υπάρχουν μεταλλικές επιφάνειες που τοποθετώντας τες σε ένα υγρό πάτωμα ή πάγκο αφήνουν το σκουριασμένο αποτύπωμά τους. Ξεμπέρδεψε μια για πάντα από αυτή την ταλαιπωρία περνώντας βερνίκι στο κάτω μέρος των μεταλλικών δοχείων (σπρέι για τα μαλλιά , κρέμα ξυρίσματος , κ.λπ. ) ώστε να επιβραδύνεις την εξέλιξη της σκουριάς και να κρατήσεις αυτές τις αντιαισθητικές κόκκινες κηλίδες εκτός.

Σφραγίζει καλύτερα έναν φάκελο, συμβάλλοντας ώστε να κρατήσεις τα σημαντικά έγγραφα και τα ένοχα μυστικά ασφαλή.

Αδιαβροχοποιεί τα σπίρτα. Απλά εφάρμοσε λίγο διάφανο βερνίκι στις άκρες των σπίρτων και κράτα μακριά την υγρασία. Σε περιπτώσεις εκδρομών, ειδικά στο βουνό ή στη θάλασσα θα αποδειχτεί σωτήριο για να μην ψάχνεις για περίπτερο.

Επίσης βάζοντας μια σταγόνα top coat επάνω στις βίδες των γυαλιών σας μπορείτε να τις στερεοποιήσετε, έτσι ώστε να μην ξεβιδώνουν.

Απίθανο κι όμως αληθινό σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης το διάφανο βερνίκι είναι ικανό να ανακουφίσει από τον κνησμό. Στην περίπτωση που κάποιο έντομο κάνει την επίθεσή του και δεν υπάρχουν αμυχές ή ανοιχτές πληγές στιγμιαία θα βοηθήσει.