Μπορεί το καλοκαίρι να έφτασε στο τέλος του, αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο πρέπει να συμβεί και με το μαύρισμα που με κόπο αποκτήσατε μετά από ώρες ηλιοθεραπείας. Οι παρακάτω απλοί τρόποι είναι ικανοί να διατηρήσουν εκτός από τις αναμνήσεις και το χρώμα που μαρτυρά πως κάπου περάσατε καλά το καλοκαίρι σας…

Κρύο ντους

Είναι γνωστό πως τα καυτά ντους αφυδατώνουν το δέρμα και το κάνουν να ξεφλουδίζει πολύ πιο γρήγορα. Γι αυτό όταν βρεθείς κάτω από τη ντουζιέρα ρύθμισε το νερό ώστε να είναι κρύο ή στη χειρότερη χλιαρό και φυσικά μετά το μπάνιο άπλωσε σε στεγνή επιδερμίδα ενυδατικό λάδι για να προστατεύσεις το χρώμα που απέκτησες στις διακοπές.

Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση

Στο τέλος του καλοκαιριού, η ενυδατική σου είναι το προϊόν που η επιδερμίδα έχει ανάγκη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να χρησιμοποιείται τουλάχιστον μία φορά τη μέρα και στο πρόσωπο αλλά και στο υπόλοιπο σώμα.

Κατανάλωνε τροφές πλούσιες σε βήτα-καροτίνη

Η β-καροτίνη είναι εκείνη η πορτοκαλί χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το πορτοκαλί χρώμα πολλών λαχανικών και φρούτων και βρίσκεται σε τροφές όπως οι γλυκοπατάτες, τα καρότα, το σπανάκι, το μάνγκο, το μαρούλι, το καρπούζι και το μπρόκολο. Μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση πολλών τέτοιων τροφών μπορεί να παρατείνει το μαύρισμα – ή να το κάνει ακόμα πιο έντονο.Επιλέξτε τροφές που «κρατάνε» το μαύρισμα, όπως καρότα, σπάνακι και πεπόνι. Αυτές οι τροφές εκκρίνουν καροτίνη και βοηθάνε πολύ.

Πίνε νερό

Επειδή δεν κάνει πια 40 βαθμούς δεν σημαίνει ότι δεν το έχεις ανάγκη. Μείνε ενυδατωμένη πίνοντας καθημερινά 6-8 ποτήρια νερό για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου απαλή και χωρίς ξεφλουδίσματα.

Χρησιμοποίησε baby oil

Ένα από τα τρικ που εκμεταλλεύονται οι στυλίστριες στα editorial μόδας για να κάνουν την επιδερμίδα των μοντέλων να δείχνει λαμπερή και σέξι είναι το baby oil. Ψέκασε από μία φορά σε χέρια και πόδια για να τονίσεις το μαύρισμα και να φαίνεται πιο φυσικό.

Φόρα λευκά

Ένα ακόμα δοκιμασμένο τρικ που αναδεικνύει τη σταρένια επιδερμίδα είναι το να φοράς κάτι λευκό ή κάτι εξίσου φωτεινό κοντά στο πρόσωπο – ένα λευκό t-shirt ή φόρεμα με ροζ lip-gloss στα χείλη είναι ο καλύτερος συνδυασμός αν θες να κρατήσεις για λίγο ακόμα εκείνη την ανάλαφρη αίσθηση (και τη μαυρισμένη επιδερμίδα) των διακοπών.