Προηγούμενες έρευνες είχαν αποκαλύψει, ότι η ενασχόληση με τα video games προκαλεί ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης και δύναμης στους χρήστες, διώχνοντας τα συναισθήματα φόβου.

Μια ομάδα ερευνητών από την Αυστραλία, που αποφάσισε να προχωρήσει την έρευνα λίγο παραπέρα, ανακάλυψε ότι το κίνητρο για να παίζει κανείς βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι στενά συνδεδεμένο με την επιθυμία του ίδιου ατόμου για… σεξ.

Ειδικότερα, στις γυναίκες, η ενασχόληση με βίαια βιντεοπαιχνίδια τις έκανε να νιώθουν πιο σέξι και πιο ελκυστικές σε πιθανούς συντρόφους.

Ο εξελικτικός βιολόγος Michael Kasumovic και ο επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, Tom Denson, έκαναν μια έρευνα σε 500 ενήλικες Αμερικανούς παίκτες βιντεοπαιχνιδιών (άντρες και γυναίκες).

Τους ζήτησαν να αποκαλύψουν ποια πέντε παιχνίδια έπαιζαν και πόσο βίαια πίστευαν ότι ήταν αυτά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι οι άντρες προτιμούσαν να παίζουν βίαια βιντεοπαιχνίδια περισσότερο από τις γυναίκες, όμως η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα δεν ήταν τόσο μεγάλη, όσο θα περίμενε κανείς σύμφωνα με τα κοινωνικά στερεότυπα.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τις απόψεις τους για το σεξ και για το ενδιαφέρον τους να κάνουν σεξ, σύμφωνα με το Sexual Openness Inventory το οποίο ρωτά για το πόσο σημαντικό είναι το σεξ στους ανθρώπους, πόσο πιθανό είναι να κάνουν σεξ και τις προτιμήσεις τους στο σεξ.

Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες αξιολόγησε ακόμη πώς αντιλαμβανόταν τον εαυτό του ως πιθανό ρομαντικό σύντροφο, ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό που ονομάζεται «mate value», αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Όσοι ανέφεραν ότι υψηλότερο «mate value» για τον εαυτό τους θεωρούν ότι έχουν καλύτερες πιθανότητες να βρουν ένα σύντροφο.

«Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν, ότι η επιθυμία για σεξ σχετιζόταν με το πόσο βίαια βιντεοπαιχνίδια έπαιζαν» εξήγησαν οι ερευνητές. «Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες που δήλωσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το σεξ, έπαιζαν πιο βίαια βιντεοπαιχνίδια».

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας ήταν ότι η σχέση αυτή ήταν πιο ισχυρή στις γυναίκες, και όχι στους άντρες.

Για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματά τους, οι ερευνητές επανέλαβαν την έρευνα με μια δεύτερη ομάδα 500 συμμετεχόντων.

«Βρήκαμε, ότι οι γυναίκες είχαν μεγαλύτερο κίνητρο να παίζουν βίαια βιντεοπαιχνίδια επειδή όταν το έκαναν ένιωθαν πιο ελκυστικές και πιο σέξι».