Το τσιζκέικ αυτό επειδή έχει αρκετά γεμάτη γεύση προτιμάται να μη συνοδεύεται από επικάλυψη μαρμελάδας κάτι που το κάνει πιο ελαφρύ σε θερμίδες αλλά και που δίνει περισσότερες ευκαιρίες διακόσμησης.

Υλικά

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού (κατά προτίμηση μοσχολέμονο – lime επειδή είναι πιο αρωματικά)
300 γρ. τυρί κρέμα καλά παγωμένο (κατά προτίμηση light)
250-300 γρ. ανθότυρο κρήτης
1 πακέτο μπισκότα DIGESTIVE
3 ζελατίνες
150 γρ. βούτυρο ή βιτάμ.

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο πολυμηχάνημα ώστε να γίνουν σκόνη. Βάζουμε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο ίσα ίσα να κάψει και ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο ωσότου να υγρανθεί ολο από το βούτυρο. Εναλλακτικά μπορούμε να λιώσουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και να ενώσουμε στο μπωλ του βούτυρου το τρίμα του μπισκότου. Ετσι μάλιστα είναι καλύτερα γιατί στο μπωλ ανακατεύουμε καλύτερα από ότι στο τηγάνι και είναι και πιο υγιεινό.

Παίρνουμε μια σούστα φόρμας για γλυκό διαμέτρου 22 εκ. και καλύπτουμε με το τρίμμα του μπισκότου πατώντας πολύ καλά σαν να θέλουμε να γίνει ένα πολύ σκληρό πάτωμα. Οσο πιο καλά πατημένο είναι τόσο καλύτερα θα βγει όταν φύγει η σούστα και τόσο καλύτερα θα κόβεται με το μαχαίρι χωρίς να τρίβεται.

Μαλακώνουμε τις 3 ζελατίνες σε παγωμένο νερό… περίπου μια κουταλιά σούπας σε κάθε ζελατίνα… ή και λίγο παραπάνω… Οταν μαλακώσουν τις στίβουμε καλά και τότε τις διαλύουμε σε ζεστό νερό…(όχι βραστό νερό) περίπου 10 κουταλιές της σούπας. Αφήνουμε να κρυώσει ενώ εν τω μεταξύ ξεκινάμε να φτιάξουμε το μείγμα τυριού.

Χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά με το ζαχαρούχο και το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε το χυμό από τα 2 μοσχολέμονα και τη λιωμένη ζελατίνα ΑΝ και ΜΟΝΟ ΑΝ αυτή έχει κρυώσει και είναι τουλάχιστον χλιαρή. Ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 90′.

Απο πάνω διακοσμούμε ή με φλούδες από το μοσχολέμονο ή βαζοντας στο κέντρο μια μικρή ποσότητα γλυκό του κουταλιού λεμόνι..

Πηγή: cooktherapy.gr