Επιστηµονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η Νέα ∆ίαιτα Atkins πρέπει να αποτελεί πλέον µια διατροφή-πρότυπο εφ’ όρου ζωής, αφού δεν βελτιώνει µόνο την εικόνα αλλά και την υγεία µας.

Για σαράντα χρόνια η ∆ίαιτα Atkins είναι γνωστή ως ένας σχετικά εύκολος τρόπος για απώλεια βάρους, που στηρίζεται στον έλεγχο της ποιότητας και της ποσότητας των υδατανθράκων. Με την πρόσφατη ανανέωσή της (πιο ευέλικτη και µε περισσότερα λαχανικά) η Νέα Atkins αποδεικνύεται ως η καλύτερη λύση, αφού προσφέρει:

1 Μεγαλύτερη απώλεια βάρους
Σύµφωνα µε διετή έρευνα, όσοι ακολουθούσαν τη Νέα ∆ίαιτα Atkins είχαν µεγαλύτερη απώλεια βάρους από εκείνους που ακολουθούσαν δίαιτα µε χαµηλά λιπαρά.

2 Καλύτερη συντήρηση

Σύµφωνα µε µια µεγάλη, προσφάτως δηµοσιευµένη µελέτη σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, η ∆ίαιτα Atkins κατέστησε ευκολότερη τη διατήρηση του βάρους σε σχέση µε δίαιτες χαµηλών λιπαρών.

3 Μεγαλύτερη µείωση αρτηριακής πίεσης
Όταν ένα άτοµο µε υπέρταση χάνει βάρος, η αρτηριακή πίεσή του γενικά βελτιώνεται. Όσοι ακολουθούν όµως µια δίαιτα χαµηλή σε υδατάνθρακες έχουν καλύτερα αποτελέσµατα στη µείωση της αρτηριακής πίεσης ακόµα και χωρίς φάρµακα.

4 Καλύτεροι δείκτες υγείας της καρδιάς

Αυξάνει την HDL («καλή») χοληστερόλη αποτελεσµατικότερα από τη φυσική άσκηση ή την απώλεια βάρους, αλλάζει το µέγεθος των σωµατιδίων της LDL («κακής) χοληστερόλης και µειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

5 Καλύτερος έλεγχος του σακχάρου

Μια δίαιτα περιορισµένων υδατανθράκων δείχνει σταθερά καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης (σακχάρου του αίµατος) και της ινσουλίνης όχι µόνο σε υγιείς πληθυσµούς αλλά και σε ασθενείς µε προ-διαβήτη ή διαβήτη τύπου 2 από ό,τι µια δίαιτα µε χαµηλά λιπαρά. Σε κάποιες µελέτες µάλιστα οι διαβητικοί κατάφεραν να µειώσουν και τα φάρµακά τους.

6 Μείωση των φλεγµονών

Πολλές µελέτες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα CRP, ενός δείκτη φλεγµονής, µειώνονται περίπου κατά ένα τρίτο µε τη Νέα ∆ίαιτα Atkins.

Πηγή: myworld