Από όλα τα καλλυντικά προϊό­­ντα, οι μάσκες περιποίησης έχουν τη μεγαλύτερη δόση ευεργετικών συστατικών στις συνθέσεις τους, για να δώσουν άμεσα αποτελέσματα στο πρόσωπο.

Και αν κάποτε ήταν δύσ­χρηστες και απαιτούσαν χρόνο για να δράσουν, χάρη στις εξελίξεις στην κοσμετολογία και στις νέες τεχνολογίες, τώρα είναι πιο εύχρηστες και πιο εξειδικευμένες. Οι νέες μάσκες δρουν σε λίγα λεπτά και, ανάλογα με τις ανάγκες σας, υπάρχει μία για κάθε περίπτωση. Μάσκες που καθαρίζουν, που ενυδατώνουν, που καταπραΰνουν από ερεθισμούς, που δρουν κατά της κούρασης και του στρες, που έχουν αντιρυτιδική δράση, που χαρίζουν λάμψη και φωτεινότητα. Επιπλέον, σήμερα η χρήση τους επιτρέπεται σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και στα πιο ευαίσθητα. Εσάς ποια μάσκα σάς ταιριάζει;

Μια διαχρονική αξία περιποίησης

Οι μάσκες δεν είναι ένα καινούργιο προϊόν ομορφιάς, τα οφέλη τους είναι γνωστά εδώ και χιλιάδες χρόνια… Οι γυναίκες σε κάθε περίοδο της ιστορίας αναζητούσαν μεθόδους που θα ομόρφαιναν το δέρμα τους και οι μάσκες ήταν από τις πιο διαδεδομένες. Στην αρχαία Αίγυπτο έφτιαχναν μείγμα από λάδι ελιάς, γάλα και χορτάρι, στην Αφρική χρησιμοποιούσαν άργιλο, στην αρχαία Ρώμη η αυτοκράτειρα Ποππαία προτιμούσε μια μάσκα από αρωματισμένα δημητριακά, την οποία άφηνε στο πρόσωπό της όλο το βράδυ. Η βασίλισσα
Ελισάβετ λένε ότι όφειλε τη λευκή της επιδερμίδα σε μια μάσκα από ασπράδια και τσόφλια αυγών, ποτάσα και λευκή ζάχαρη. Οι γυναίκες στην αυλή των Γάλλων βασιλέων ανα­κάτευαν βούτυρο κακάο, βανίλια και τριμμένα αμύγδαλα και οι Κινέζες έβαζαν επιθέματα από τσάι, λάδι και αλεύρι ρυζιού…

Πες μου το πρόβλημά σου

Μέχρι τις ημέρες μας, δανειζόμαστε υλικά από τη φύση για να φτιάξουμε χειροποίητες μάσκες ομορφιάς στο σπίτι. Ωστόσο, για να μας χαρίσουν τις καλλυντικές τους ιδιότητες, απαιτούν χρόνο. Από τη δεκαετία του ’60 και εξής, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν και η διαδικασία εφαρμογής τους παύει να είναι τόσο χρονοβόρα, καθώς οι μάσκες σιγά-σιγά αποκτούν διάφορες υφές και μορφές. Σήμερα, διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία, από τζελ και γαλα­κτώ­ματα έως υφασμάτινες, για να δώσουν λύση σε ­πληθώρα ­προβλημάτων σε ελάχιστο χρόνο, εξασφαλίζοντας τα καλύτερα αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, υπάρχει μία μάσκα για κάθε ανάγκη και κάθε ιδιαίτε­ρο πρόβλημα.

Ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα;

Είτε οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες (το κρύο, την απότομη εναλ­λαγή θερμοκρασίας από εξωτερικούς σε εσωτερικούς χώρους τώρα το χειμώνα) είτε στη χρήση ισχυρών προϊόντων περιποίησης είτε στη συχνή χρήση καθαριστικών που προκαλούν την καταστροφή των φυσικών λιπιδίων της επιδερμίδας, στο λάθος make-up που φοράτε ή στη λίγη ποσότητα νερού που πίνετε, η επιδερμίδα σας έχει ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση.
Ποια μάσκα να διαλέξω : Οι ενυδατικές μάσκες, καθώς περιέχουν πιο συμπυκνωμένες συνθέσεις, παρέχουν στην επιδερμίδα την υγρασία που της λείπει και επαναφέρουν την ελαστικότητα, κάνοντάς τη λεία και απαλή. Μπορείτε να τις χρησιμο­ποιείτε δύο φορές την εβδομάδα ή όποτε νιώθετε το δέρμα σας ότι είναι ξηρό και να σας τραβάει.

Λιπαρή επιδερμίδα;
Η κρέμα ημέρας δείχνει να μην απορροφάται, ενώ το make-up δυσκο­λεύεται να «σταθεί» για αρκετή ώρα. Οι εμφανείς πόροι και η περισσότερη έκκριση σμήγματος στα πλάγια της μύτης, στο μέσο του πιγουνιού και του μετώπου εντείνουν το πρόβλημα της γυαλάδας.
Ποια μάσκα να διαλέξω: Η επιδερμίδα χρειάζεται βοήθεια για να απαλλαγεί από την ενοχλητική γυαλάδα και τους διογκωμένους πόρους. Μια μάσκα που περιέχει μικρή ποσότητα σαλικυλικού και γαλακτικού οξέος, καθώς και tea tree oil, που συστέλλει τους πόρους και έχει ρυθμιστικούς παράγοντες, θα απορροφήσει τη λιπαρότητα, μετριάζοντας το πρόβλημα. Για τη λιπαρή επιδερμίδα ενδείκνυνται, επίσης, όσες μάσκες έχουν υφή τζελ.

Κουρασμένη επιδερμίδα;
Είναι φορές που βλέπετε την επιδερμίδα να έχει χάσει τη ζωντάνια και τη φωτεινότητά της ή να χρειάζεται μια ενίσχυση που θα την «ξυπνήσει» πριν τη βραδινή έξοδο.
Ποια μάσκα να διαλέξω: Οι μάσκες με τονωτικά συμπλέγματα, όπως κεραμίδια, υαλουρονικό οξύ, πρωτεο-γλυκάνες, θα την αναζωογονήσουν απαλύνοντας τα σημάδια κούρασης, θα την τονώσουν χαρίζοντάς της λάμψη και θα βελτιώσουν την όψη της.

Καθαρισμός σε βάθος;

Αν ζείτε σε μεγάλες πόλεις, θα έχετε παρατηρήσει πως το νέφος και η ρύπανση επηρεάζουν την υγεία της επιδερμίδας, προκαλώντας διάφορα προβλήματα (όπως μαύρα στίγματα και θαμπάδα).
Ποια μάσκα να διαλέξω: Μια μάσκα καθαρισμού, σε συνδυασμό με τα υπό­λοιπα προϊόντα καθαρισμού, θα απαλ­λάξει την επιδερμίδα από τις τοξίνες, τη σκόνη και τους ρύπους και θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά της, ώστε να ­αναπνέει καλύτερα, δίνοντάς της υγιή και καθαρή όψη.

Ρυτίδες και χαλάρωση;
Τα σημάδια γήρανσης που προκαλούνται από το χρόνο αρχίζουν να γίνονται ολοένα πιο εμφανή. Υπάρχει τρόπος να τα αντιμετωπίσουμε.
Ποια μάσκα να διαλέξω: Οι μάσκες αντιγήρανσης είναι ενισχυμένες με δραστικά αντιγηραντικά συστατικά, τα οποία μεταφέρονται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας για να καταπολεμήσουν τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές και παρέχουν συσφιγκτική δράση για να τονώσουν το περίγραμμα του προσώπου.

Πηγή: vita.gr