Σύμφωνα με έρευνες κάθε γυναίκα έχει τουλάχιστον 22 κομμάτια στην ντουλάπα της, τα οποία δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τους «χρυσούς» κανόνες του σωστού… shopping!

1. Πηγαίνετε για ψώνια πάντα μόνη. Εφοδιαστείτε με μία λίστα των πραγμάτων που χρειάζεστε και βάλτε στο πορτοφόλι το ποσό των χρημάτων που θέλετε να διαθέσετε. Αφήστε την πιστωτική στο σπίτι, γιατί είναι πολύ εύκολο να καταφύγετε σε αυτήν τη θέα ενός ωραίου, κολλητού τζιν ή ενός ζευγαριού στιλάτες γόβες!

2. Δοκιμάστε τα ρούχα με τα κατάλληλα παπούτσια και αγοράστε τα μόνο εφόσον σας περιμένει ένα ζευγάρι στην παπουτσοθήκη που να ταιριάζει με αυτά.

3. Μην αγοράζετε πράγματα που έχετε ήδη στην κατοχή σας. Ένα δεύτερο μαύρο παντελόνι, ή ένα δεύτερο και τρίτο μπλε τζιν απλά θα «πιάσει» περισσότερο χώρο στη ντουλάπα σας. Πριν πάτε για ψώνια, ρίξτε μια ματιά στη ντουλάπα σας για να θυμηθείτε τι έχετε.

4. Αγοράστε σύμφωνα με τις τωρινές διαστάσεις του σώματός σας και μην ελπίζετε σε δραστικές αλλαγές, απ’ τη στιγμή που η κάρτα του γυμναστηρίου έχει λήξει εδώ και μερικούς μήνες.

5. Επιλέξτε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής σας.

6. Αναρωτηθείτε αν αυτό που δοκιμάζετε αξίζει τα λεφτά του και αν έχετε και κάτι άλλο στη ντουλάπα σας για να το ταιριάξετε.

7. Μην αγοράζετε ρούχα που «φωνάζουν» είμαι στη μόδα φέτος. Του χρόνου τι θα τα κάνετε;