Το σπιτικό είναι πάντα πιο καλό από το έτοιμο. Έτσι με μία απλή συνταγή μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας γλυκόξινη σάλτσα και να τη διατηρήσετε για αρκετούς μήνες.

Υλικά:
1 φλ. ξύδι
1 φλ. ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. αλάτι
1/2 φλ. φρέσκια πορτοκαλάδα
1/2 φλ. χυμό ανανά
1/2 φλ. ντοματοχυμό

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά.

Στη συνέχεια σιγοβράζουμε για άλλα 10′.

Δένουμε τη σάλτσα είτε με αλεύρι είτε με κορν φλάουερ. Αν επιλέξουμε αλεύρι το λιώνουμε σε ζεστό υγρό ενώ το κορν φλάουερ σε κρύο και το προσθέτουμε στη σάλτσα κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Τη βάζουμε σε πλατύστομο βαζάκι και δεν το κλείνουμε σφιχτά, και έτσι διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για μήνες

Προσοχή όταν βράζουμε όλα τα υλικά πρέπει να δοκιμάσουμε τη σάλτσα και όλες οι γεύσεις να δένουν αρμονικά. Αν είναι έντονο το ξύδι βάζουμε κι άλλη ζάχαρη, ενώ αν είναι γλυκιά βάζουμε ξύδι.