Μικρές και μεγάλες ιδέες που σηκώνουν μπόλικη κουβέντα τόσο για τη χρησιμότητά τους όσο και για την αισθητική τους.

sxddmplo3

Το άνοιγμα αυτών των κάδων είναι σκοπίμως μικρό για να αποθαρρύνει τους ανθρώπους να πετάνε μέσα μεγάλα αντικείμενα. Όχι ότι θα τους αποθαρρύνει να τα πετάνε ακριβώς δίπλα τους.

sxddmplo5

Οι άνισες πέτρες κάτω από αυτή την γέφυρα στο Κάλγκαρι του Καναδά, τοποθετήθηκαν για να αποφεύγουν οι άνθρωποι να κρέμονται από αυτή για να μην πέσουν. Το ότι πλέον όλοι όσοι προσπαθούν να το διασχίσουν θα κινδυνεύουν να… σκοτωθούν επειδή γλιστράνε είναι άλλο θέμα.

sxddmplo6

sxddmplo7

Με απώτερο σκοπό να μην καβαλάνε τα πεζούλια οι σκέιτερς τα μεταλλικά διακοσμητικά κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις για όσους καθίσουν απότομα πάνω τους.

sxddmplo8

Ίσως το πιο καλαίσθητο από όλα είναι το εικονιζόμενο δημιούργημα σε μια πανεπιστημιούπολη στο Κέιμπριτζ στο Ηνωμένο Βασίλειο που αποτρέπει όσους θέλουν να κάνουν σκέιτμπορντ.

sxddmplo9

sxddmplo10

Το συγκεκριμένο παγκάκι στο Λονδίνο ή αλλιώς ο χαμένος τάφος του Φαραώ έχει τέτοια επιφάνεια που καθιστά αδύνατο το να κοιμηθεί κάποιος σε αυτό.

sxddmplo11

Εδώ κανείς δεν μπορεί να χασομερήσει. Σίγουρα δε θα είναι πολύ άνετα να κάθεται κάποιος σε αυτές τις πέτρες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

sxddmplo1

Ένα ειδικό κάλυμμα στους στύλους των δρόμων αποτρέπει τους ανθρώπους να τοποθετούν εκεί αυτοκόλλητα ή διαφημίσεις. Το πόσο θα στοιχίσει η τοποθέτησή τους σε όλες τις κολόνες είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

sxddmplo2

Εκ πρώτης όψεως φέρνει στο μυαλό αντικείμενα βασανιστηρίων του μεσαίωνα, ωστόσο πρόκειται για μια εφεύρεση που αποτρέπει όσους θέλουν να ουρήσουν σε δημόσιο χώρο.

Είναι κατασκευασμένο από ένα τριγωνικό κομμάτι μετάλλου, ώστε όποιος προσπαθεί να ανακουφιστεί σε κοινή θέα θα καταλήξει με βρώμικα παπούτσια.

sxddmplo4

Το ακαλαίσθητο δημιούργημα της φωτογραφίας έχει ως στόχο να αποθαρρύνει τους άστεγους να κοιμούνται μπροστά από τις προσόψεις των κτιρίων. Από ότι φαίνεται οι άποροι της ζωής μάλλον χαλάνε την αισθητική…

sxddmplo12

Αν ποτέ βρεθείτε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας καλύτερα να μη χρησιμοποιήστε το μισό παγκάκι, όπως ο ξαπλωμένος κύριος της φωτογραφίας.