Οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα που απαντούν σε κλήσεις έκτακτης ανάγκης έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς διάφορες περιπτώσεις άλλες πιο σοβαρές και άλλες λιγότερο.

Αυτή την εβδομάδα όμως στο Ηνωμένο Βασίλειο μια γυναίκα κάλεσε το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης για τον πιο γελοίο λόγο που άφησε άφωνους τους αστυνομικούς. Η τοπική αστυνομία κυκλοφόρησε το παράξενο ηχητικό κλιπ στο οποίο ακούγεται μια γυναίκα να ζητάει βοήθεια γιατί δεν μπορεί να βρει το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης. Η γυναίκα ισχυρίστηκε επίσης ότι ήταν ανήσυχη για το τι θα σκέφτονταν οι γείτονες για τον ήχο της τηλεόρασης τον οποίο δεν μπορούσε να ρυθμίσει.

Η γυναίκα, μόλις το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης απαντάει στην κλήση της, αναφέρει ότι δεν είναι ακριβώς επείγουσα η κατάσταση αλλά δεν μπορεί να βρει το τηλεχειριστήριο. «Ξέρω ότι ακούγεται ανόητο αλλά είναι πρόβλημα» αναφέρει η γυναίκα. Η ίδια προσθέτει ότι σε λίγο θα τη βάλει σε λειτουργία από την οθόνη αλλά φοβάται ότι οι γείτονες θα έχουν πρόβλημα με το δυνατό θόρυβο. Τι κι αν η κοπέλα από την άλλη γραμμή προσπαθούσε να της εξηγήσει ότι αυτός δεν είναι λόγος να καλεί το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης εκείνη συνεχίζει να αναφέρει το πρόβλημά της και να λέει πως η αστυνομία πρέπει να ξέρει τι να κάνει αν οι γείτονες κάνουν παράπονα για δυνατό θόρυβο από το σπίτι της ή αν πάνε να της χτυπήσουν την πόρτα και παραπονεθούν. Η κοπέλα επιμένει ότι αυτό δεν είναι θέμα που μπορούν να συζητήσουν στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης.

Εκπρόσωποι των αρχών πάντως αναφέρουν ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τους λόγους για τους οποίους καλούν την αστυνομία καθώς μπορεί κάποιος άλλος συμπολίτης τους να έχει πραγματικό πρόβλημα.