Για κάποιους η συλλογή γραμματοσήμων ή η ενασχόληση με κάποιο άθλημα είναι βαρετά και πολύ συνηθισμένα. Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα ξεκίνησαν ιδιαίτερες συλλογές ή απέκτησαν εμμονές με κάποια χόμπι και δραστηριότητες που τους οδήγησαν ακόμη και στα άκρα.

Διαβάστε μερικές τέτοιες ιστορίες…

1. «Κολλημένος» με τον Σούπερμαν

sylloges1

Ο 48χρονος Christopher Dennis έχει εμμονή και συλλέγει ότι έχει να κάνει με τον Σούπερμαν ενώ δοκίμασε την καριέρα του και σαν ηθοποιός. Έχει συλλέξει 15.000 αναμνηστικά από τον αγαπημένο του ήρωα ενώ ακόμη και την ημέρα του γάμου του πήγε να παντρευτεί φορώντας τη στολή του υπερήρωα. Το ζευγάρι τελικά χώρισε με τον ίδιο να παραδέχεται «Έβαλα τη συλλογή μου πάνω από τη γυναίκα μου». Οι δυο τους έχουν παραμείνει φίλοι με την πρώην γυναίκα του να προειδοποιεί «Αν παντρευτείς τον Dennis, παντρεύεσαι και τη συλλογή του»

2. Η συλλογή από εφημερίδες που τους κόστισε τη ζωή

sylloges2

Η Langley Collyer ξεκίνησε μια συλλογή από εφημερίδες έτσι, ώστε αν ο τυφλός αδερφός της Homer ανακτούσε ποτέ την όραση του (όπως πίστευε) θα μπορούσε να τις διαβάσει όλες. Μάλιστα τάιζε τον αδερφό της με 100 πορτοκάλια την εβδομάδα με την ελπίδα ότι η βιταμίνη C θα τον βοηθούσε να αποκαταστήσει την όρασή του. Αλλά αυτή η καλοπροαίρετη κίνηση μετατράπηκε σε τραγωδία καθώς τα βουνά από χαρτί που συνέλεγε η γυναίκα, τους παγίδευσαν στο σπίτι. Το 1947 η αστυνομία έλαβε μια κλήση για κάποιο νεκρό σε ένα σπίτι και έπρεπε να μετακινήσουν βουνά από χαρτιά και κουτιά για να βρουν το σώμα του Homer. Ήταν τρεις εβδομάδες πριν βρουν και το σώμα της Langley που είχε θαφτεί κάτω από δεκάδες συντρίμμια που έπεσαν στο σπίτι.

3. Η γυναίκα με την τεράστια συλλογή παπουτσιών

sylloges3

Η Darlene Flynn γνωστή και ως «βασίλισσα της σόλας» απέκτησε φήμη χάρη στην τεράστια συλλογή της από παπούτσια που έφτασαν τα 16.400. Η αξία τους εκτιμάται ότι ήταν περίπου 350.000 λίρες. Η 58χρονη γυναίκα μάλιστα λέγεται ότι διαφωνούσε συχνά με τον κατά πολύ νεότερο σύντροφό της λόγω της περίεργης συλλογής της. Η Darlene βρέθηκε νεκρή το 2013 στην πισίνα της χτυπημένη με ένα ρόπαλο και ο σύντροφός της κατηγορήθηκε για το έγκλημα. Μετά το φόνο τον βρήκαν να κρύβεται σε ένα γκαράζ γεμάτο με παπούτσια.

4. Εθισμένος με τις φωτογραφίες

sylloges4

Ένα ζευγάρι από την Ταϊβάν που παντρεύτηκε μόλις 10 μέρες πριν από τη γέννηση του παιδιού του χώρισε εξαιτίας της εμμονής του συζύγου με τη φωτογραφία. Δεν υπήρχε στιγμή σύμφωνα με τη γυναίκα που να μην βγάζει την φωτογραφική για να τραβήξει μια φωτογραφία. Στο ακροατήριο του δικαστηρίου όπου βγήκε το διαζύγιο η γυναίκα είπε ότι έβγαζε φωτογραφίες από τη στιγμή που θήλαζε μέχρι τη στιγμή που το παιδί ουρούσε.

5. Ο άνδρας από τη Σιγκαπούρη με την μανία για τις Barbie

sylloges5

Ο Jian Yang ξόδεψε πάνω από 250.000 λίρες για να φτιάξει το δικό του «κόσμο με Barbie». Έκανε συλλογή με πάνω από 6.000 κούκλες Barbie και 3.000 άλλες κούκλες, ακόμη και με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Παραδέχεται ότι η οικογένεια και οι φίλοι του έχουν αποδεχτεί το χόμπυ του αλλά τα κορίτσια που έκανε σχέση τις έβλεπαν ανταγωνιστικά.