Για εκείνους που δεν βρίσκουν το τρέξιμο, τη ποδηλασία, τη κολύμβηση ως μια ευχάριστη δραστηριότητα, η πυγμαχία είναι η τέλεια άσκηση. Τώρα, πριν τυλίξετε τα χέρια σας και βάλετε τα γάντια, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να ρίξετε την τέλεια γροθιά σύμφωνα με την επιστήμη – μια γροθιά που ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε για οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα σάκο του μποξ.

Πρώτον, κλείστε τα δάχτυλά σας σε μια γροθιά με τον αντίχειρα από έξω. Κρατώντας το κρυμμένο μέσα στα άλλα τέσσερα δάχτυλα, τότε κινδυνεύετε να βρεθείτε με σπασμένο αντίχειρα.

Βεβαιωθείτε ότι η λαβή σας είναι σφιχτή, αλλά και άνετη. Κρατήστε τα γόνατά σας ελαφρώς λυγισμένα και τα πόδια σας έτοιμα επειδή από εκεί θα «ξεκινήσει» η γροθιά σας: Η ενέργεια για την γροθιά σας θα ξεκινήσει κάτω στα πόδια, θα «ταξιδέψει» μέχρι τα πόδια και τους γοφούς σας, θα φτάσει στους μυς στην πλάτη, στο στήθος, και τους ώμους, μέχρι να καταλήξει τελικά στις γροθιές σας.

Τελειώστε τη γροθιά σας με το χτύπημα του στόχου σας και θυμηθείτε να βρεθείτε ξανά στη θέση σας, έτσι ώστε να είστε έτοιμοι για την απάντηση του αντιπάλου σας.