Ο κανόνας του παιχνιδιού είναι απλός: περιποιήσου σωστά το σκαλπ σου αν θες να το κρατήσεις στη θέση του επί μακρόν.

Ακόμα κι αν έκανες μόλις το ωραιότερο κούρεμα του κόσμου, το στιλάκι δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ αν δεν λάβεις τα μέτρα σου.

Η κατάλληλη φροντίδα των μαλλιών είναι απαραίτητη όχι μόνο για λόγους εμφάνισης, αλλά πρωτίστως για να κρατήσεις την τρίχα όσο το δυνατόν περισσότερο στη θέση της.

Κι όταν μιλάμε για περιποίηση μαλλιών, δεν εννοούμε να ρίχνεις απλώς λίγο σαμπουάν και να χτενίζεσαι όταν το θυμάσαι, αλλά να χρησιμοποιείς τα σωστά για σένα προϊόντα, να κουρεύεσαι σε τακτά διαστήματα και να φροντίζεις το κρανίο σου σαν να είναι η τελευταία του μέρα.

Γιατί χωρίς σωστή περιποίηση, μπορεί και να ’ναι!

Κι αν δεν ξέρεις από πού να πρωταρχίσεις, το ξέρουν άλλοι…

Μπορώ να λούζομαι καθημερινά;

Όσο χρησιμοποιείς το κατάλληλο προϊόν για τον τύπο των μαλλιών σου, λούσου κάθε μέρα, και χίλιες φορές την ημέρα αν θες, αλλά είπαμε, μόνο όσο βάζεις το σωστό σαμπουάν. Ποιο είναι το σωστό σαμπουάν; Η κοινή λογική θα στο υποδείξει: αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά, μη χρησιμοποιείς σαμπουάν που αφαιρεί το λάδι, για θα ξεζουμίσεις το κρανίο σου! Χρησιμοποίησε νορμάλ σαμπουάν (και conditioner βεβαίως) και θα είσαι εντάξει με το συχνό λούσιμο. Υπάρχει βέβαια ο μύθος ότι το καθημερινό λούσιμο οδηγεί σε σοβαρή τριχόπτωση, αυτό ωστόσο δεν είναι αληθές. Αν είναι να πέσουν τα μαλλιά σου, αυτό έχει να κάνει με το αίμα σου κι όχι με την καθαριότητα του κεφαλιού σου.

AP_168863347118

Ποιο είναι το προϊόν που κάθε άντρας πρέπει να έχει;

Το conditioner, ποιο άλλο; Όχι, δεν είναι μόνο για γυναίκες, εκτός κι αν το υγιές τριχωτό της κεφαλής αρμόζει μόνο στα κορίτσια. Ξεπέρνα λοιπόν το ταμπού και ανακάλυψε το conditioner. Πήγαινε για ένα οργανικό προϊόν 2-σε-1, σαμπουάν και conditioner μαζί δηλαδή, για να περιποιηθείς τα μαλλιά σου και να τους δώσεις την ενυδάτωση που τόσο χρειάζονται με μια κίνηση, καθώς εμείς οι άντρες δεν είμαστε και για πολλά-πολλά. Ο ιδανικός πάντως τρόπος είναι ξεχωριστό σαμπουάν και conditioner, αφού είναι κομματάκι περίεργο να αφαιρείς το λάδι με το σαμπουάν και να το αναπληρώνεις επιτόπου με το conditioner στα 2-σε-1 προϊόντα…

Είναι το gel κακό για τα μαλλιά;

Το gel είναι σκληρό προϊόν, αφού μετά την εφαρμογή του το κρανίο δεν αναπνέει. Άσε που κάνει τα μαλλιά σου να μοιάζουν με κρούστα! Αν θες να χρησιμοποιείς σώνει και καλά gel, πήγαινε για μια πιο οργανική λύση, που δείχνει φυσικότερη και δεν βλάπτει το σκαλπ σου. Βέβαια, όταν μιλάμε για styling μαλλιών, τα προϊόντα που διατίθενται είναι πλέον πολύ πιο «σοφιστικέ» από το gel ή τον αφρό, οπότε κινήσου ανάλογα. Και μη νομίζεις πως θα σου στοιχίσουν ακριβότερα, μιας και μακροπρόθεσμα θα βγεις κερδισμένος: τα προϊόντα αυτά -θα τα βρεις στα καλά μπαρμπέρικα- απαιτούν πολύ μικρότερη ποσότητα και σαφώς λιγότερες ημερήσιες εφαρμογές. Άσε που δεν λαδώνουν τα μαλλιά σου, καθώς η μπριγιαντίνη και το «γλειμμένο» look ανήκουν σε άλλες δεκαετίες…

AP_17170476980727

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύομαι;

Τα κουρέματα οφείλουν να είναι περιοδικά και σχετικά σταθερά: μια φορά κάθε 4-6 εβδομάδες είναι το ιδανικό για να διατηρήσουν τα μαλλιά σου τη φόρμα τους. Μετά το δίμηνο τα μαλλιά είναι αδύνατο να κρατήσουν το σχήμα τους και σταματούν να συνεργάζονται μαζί σου.

Τα σγουρά μαλλιά απαιτούν ειδική μεταχείριση;

Τα σγουρά μαλλιά συντηρούνται εξίσου εύκολα με τα ίσια. Το συχνό κούρεμα είναι αναγκαίο, όπως κι ένα ελαφρύ conditioner. Τίποτα το τραγικό δηλαδή…