Αν φοράς ακόμα λαχούρια και χαβανέζικα πουκάμισα, διάβασε υποχρεωτικά αυτό το άρθρο, μιας και οι καιροί σε έχουν ξεπεράσει εδώ και δεκαετίες.

Δεν είναι μόνο ότι φαίνεται τουλάχιστον αστείος ο πενηντάρης μέσα στη σούπερ τρέντι αμφίεσή του, είναι ότι από τη στιγμή που έχει περάσει τα 20 εδώ και τριάντα χρόνια, δεν μπορεί να το υποστηρίξει κιόλας.

Καλή η μόδα, μπορείς να τη συμβουλεύεσαι αν θες, πρέπει όμως απαραίτητα να τη φοράς και να μη σε φοράει.

Το απρόσεχτο -επιμελώς ατημέλητο το λένε πια- ντύσιμο υπονομεύει το στιλ σε τέτοιο βαθμό που κοστίζει φιλικές σχέσεις, ερωτικά συναπαντήματα αλλά και επαγγελματικές δόξες. Όχι μόνο θα δείχνεις αντιεπαγγελματίας, αλλά θα κάνεις και καιρό να δεις χαρά στο κρεβάτι σου!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να φυλλομετρήσεις τα αντρικά περιοδικά και να κάνεις σπουδές πάνω στη Θερινή Κολεξιόν 2017 για να τη βγάλεις καθαρή. Απλά μη ντύνεσαι όπως ντυνόσουν στο πρώτο έτος της σχολής σου. Και ναι, αυτός είναι ο πρώτος κανόνας.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να μάθεις να ντύνεσαι με βάση την ηλικία σου, αν δεν το έχεις ήδη μάθει εδώ και μπόλικες δεκαετίες ωριμότητας.

Μόνο αν ντυθείς σωστά θα εκπέμπεις αυτοπεποίθηση, άσε που όλοι θα σου φέρονται όπως πρέπει. Να και ποιες είναι οι κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να κινηθείς…

Φόρα ζώνη

shutterstock_212585506

Κανείς δεν θέλει να βλέπει τα οπίσθιά σου κάθε φορά που σκύβεις! Ούτε και παντελόνια με «σέλα» αρμόζουν σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας από τη… σχολική. Τράβηξε λοιπόν το παντελόνι σου προς τα πάνω και ασφάλισέ το στη μέση σου με μια ωραία δερμάτινη -ή και πάνινη- ζώνη.

Ξέχνα τα χαβανέζικα πουκάμισα

shutterstock_77015602

Θες να μάθεις την πικρή αλήθεια; Το χαβανέζικο στιλ δεν ήταν ποτέ cool, ούτε όταν πρωτολανσαρίστηκε, πόσο μάλλον σήμερα. Κράτα παρόλα αυτά ένα στην ντουλάπα σου μην τύχει και βρεθείς ποτέ στη… Χαβάη.

Απαλλάξου από τα t-shirt με στάμπες

sdgdrrdtsefvsgerg3

Σοβαρά τώρα; Μόλις αγόρασες ένα μπλουζάκι που γράφει «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα» και θεωρείς φυσικότατα ότι είσαι απίστευτα προχωρημένος στιλιστικά που το φοράς, σωστά; Ξέρεις όμως ποιες το θεωρούν αηδία;

Ναι, οι γυναίκες που προσπαθείς απέλπιδα να εντυπωσιάσεις. Το μπλουζάκι με στάμπα σε κάνει να φαίνεσαι απελπισμένος, καρικατούρα στην καλύτερη, ενώ κραυγάζει ότι είσαι τύπος που ζητιανεύεις λίγη προσοχή. Όχι και πολύ προχωρημένο τελικά ε;

Μη φοράς γυαλιά ηλίου τη νύχτα

shutterstock_474455353

Είναι καγκουριά, πώς αλλιώς να το πούμε; Εκτός κι αν είσαι «νονός» της νύχτας ή σε κυνηγούν θεοί και δαίμονες! Μπορεί να ήταν μόδα πίσω στα ’70, αλλά εσύ έμεινες φαίνεται σε εκείνη τη δεκαετία. Ο κόσμος προχώρησε -ευτυχώς- από τότε και τα γυαλιά ηλίου τα έχουμε πλέον μόνο για… τον ήλιο. Για τίποτα άλλο. Πότε μπορείς να τα φοράς βράδυ; Ποτέ, τι λέμε τόση ώρα!

Μη φοράς αθλητικό καπελάκι χωρίς σοβαρό λόγο

shutterstock_638306734

Και σοβαρός λόγος είναι μόνο ο ήλιος που ξεροψήνει το κρανίο σου! Αν είσαι λοιπόν σπορτίφ τύπος και αθλείσαι σοβαρά, φόρα το και απόλαυσέ το κατά τη διάρκεια της δραστηριότητάς σου. Μετά το πέρας όμως αυτής, το καπελάκι οφείλει να παραμένει στην ντουλάπα ή τον σάκο σου. Υπάρχει ωστόσο μια εξαίρεση στον κανόνα: είναι ΟΚ να φοράς καπελάκι αν είσαι ράπερ και βγάζεις εκατομμύρια. Είσαι;

Κρύψε τις φόρμες βαθιά μες στην ντουλάπα σου

shutterstock_604032887

Ίδιο concept με το αθλητικό καπελάκι, οι φόρμες είναι κατάλληλες μόνο για τη γυμναστική σου. Ούτε για καφέ, ούτε σε μπαρ, ούτε στις τσάρκες σου. Τι καταλαβαίνει η γυναίκα που σε βλέπει μέσα σε φόρμες; Ότι πας να το παίξεις τζόβενο ενώ δεν είσαι! Τι σε προδίδει; Ότι ούτε τα τζόβενα δεν φοράνε φόρμες δημόσια…