Φοράς το σακάκι σου και σύντομα βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο για κείνη την πτήση εσωτερικού που θα κρατήσει λιγότερο από μια ωρίτσα.

Αν θέλεις να το βγάλεις κατά τη διάρκεια της πτήσης, πού το βάζεις;

Στα ντουλαπάκια είναι στριμωγμένες οι χειραποσκευές, να το κρεμάσεις στη θέση σου ούτε συζήτηση, πόσο μάλλον να αποπειραθείς να το χρησιμοποιήσεις σαν… αυτοσχέδιο μαξιλάρι!

Την ώρα που σε πιάνει πανικός, πέφτει κάπου το μάτι σου και χαλαρώνεις μεμιάς. Ω ναι, στο τραπεζάκι του φαγητού που είναι αναδιπλωμένο μπροστά σου.

Γιατί εκεί ακριβώς κρύβεται ένας γάντζος για να κρεμάσεις το μπουφάν ή το σακάκι σου. Γάντζος ξεχωριστός ή ακόμα και ο διακόπτης με τον οποίο ασφαλίζει το τραπέζι στη θέση του (τα καινούρια αεροσκάφη δεν έχουν πια ειδικό γάντζο).

trpaer1

Παρά το γεγονός ότι τα αεροπλάνα συνεχίζουν να φτιάχνονται από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές (όπως η Boeing), το εσωτερικό τους φιλοτεχνείται συνήθως από τρίτες εταιρίες, όπως η Rockwell Collins, κατασκευαστής αεροπορικών καθισμάτων.

Η εκπρόσωπος Τύπου της οποίας είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ο γάντζος που ασφαλίζει το τραπεζάκι ζητιέται από κάποιες αεροπορικές να χρησιμεύει και ως γάντζος κρεμάσματος.

Τώρα ξέρετε…