«Μα πώς είναι δυνατόν;», πόσες και πόσες φορές δεν αναρωτήθηκες όταν είδες την αιθέρια ύπαρξη να κυκλοφορεί με τον τελείως χάλια τύπο, που τυχαίνει να τον ξέρεις κιόλας καλά και ξέρεις πόσο βλάκας είναι!

Αν είσαι καλός ή έξυπνος ή -δυστυχώς- και τα δυο, την έχεις βαμμένη! Ποτέ δεν θα μπορέσεις να ανταγωνιστείς αξιοπρεπώς το κάθαρμα και μονίμως θα βλέπεις τα καυτά πλάσματα να φεύγουν μαζί του.

Κι εσύ θα μένεις με την έκπληξη ζωγραφισμένη στα μάτια σου…

xxalliiossartiipooosssw2

Λες να υπάρχει όμως τρόπος να αποφύγεις την απόγνωση στη ζωή σου και να μη συμβιβαστείς με τη μετριότητα; Το γεγονός εξάλλου ότι δεν μπορείς να τα βάλεις με τον χαλιάρη δεν είναι επειδή είσαι καλός ή έξυπνος ή -δυστυχώς- και τα δυο, είναι απλώς επειδή σου λείπουν κάποια χαρακτηριστικά που διαθέτει σε αφθονία ο τυπάς και φαίνεται να βρίσκουν οι γυναίκες ακαταμάχητα.

Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι ο εν λόγω τυπάς έχει πλεόνασμα αυτοπεποίθησης, δεν πτοείται ποτέ και έχει ζηλευτή αυτο-εικόνα. Ενώ εσύ, από την άλλη, όχι!

xxalliiossartiipooosssw3

Τα χαρακτηριστικά ωστόσο που κάνουν τον λιγότερο εντάξει τύπο ακαταμάχητο, είναι που τον κάνουν και… λιγότερο εντάξει: η αχαλίνωτη αυτοπεποίθησή του θα του κοστίσει τελικά σε χαμένους φίλους, αποτυχημένες σχέσεις και περιοδικά κερατώματα.

Τα καλά νέα είναι ότι εσύ μπορείς να εκμεταλλευτείς τα χαρακτηριστικά αυτά που ελκύουν τη γυναίκα διατηρώντας παράλληλα το επίπεδό σου σε ανθρώπινα όρια. Ενσωμάτωσε απλώς στη συμπεριφορά σου τα τρία χαρακτηριστικά που διακρίνουν κάθε αλαζονική ύπαρξη εκεί έξω και γίνε ο άντρας-τρόπαιο για τη γυναίκα, χωρίς να διακινδυνεύσεις το ήθος σου ή το IQ σού ή -δυστυχώς- και τα δυο.

Νο 1 – Η αιώνια λιακάδα ενός υπερφορτωμένου εγώ

xxalliiossartiipooosssw6

Η βασικότερη πεποίθηση του χάλια τύπου είναι ότι είναι καλύτερος απ’ όλους τους άλλους. Συνολικά! Αυτό είναι προφανές: επειδή είναι βλάκας, δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά. Ωστόσο, ακριβώς εξαιτίας αυτού, ο βλάκας μας περιμένει να του συμπεριφερθείς ως βασιλιά και έχει πάντα μια τυφλή εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Αυτή η ντελιριακή εικόνα εαυτού, αυτό το παραλήρημα μεγαλείου που τον διακρίνει, είναι και ο βαθύτερος λόγος γιατί οι γυναίκες τον λατρεύουν. Πονάει ε;

Η γυναίκα προτιμά τον άντρα-αρχηγό που (υπερ-)εκτιμά τον εαυτό του και τις δυνάμεις του παρά το πιστό σκυλάκι που σέρνεται ξοπίσω της ικετεύοντας για λίγο ενδιαφέρον. Αυτή είναι η διαφορά σου με τον βλάκα: όσο εξωπραγματικά ωραία, αποστομωτικά έξυπνη και δηλητηριωδώς μοιραία κι αν είναι μια γυναίκα, ο βλάκας θα της συμπεριφερθεί χωρίς ίχνος ιδρώτα, γιατί είναι καλύτερος από αυτή, ενώ εσύ θα την κοιτάς σαν χάνος. Ο στερεοτυπικός βλάκας δεν πρόκειται να ανεχτεί επιπλέον κανενός είδους άθλια συμπεριφορά…

Νο 2 – Κάν’ το όπως ο βλάκας

xxalliiossartiipooosssw7

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εφεύρεσή του και δουλεύει κιόλας εξαιρετικά. Ο βλακάκος μας πιστεύει ότι είναι καταπληκτικός και υπέροχος 24 ώρες/μέρα, 7 μέρες/βδομάδα, 365 μέρες/χρόνο. Δεν χρειάζεται την προσοχή μιας γυναίκας για να επιβεβαιωθεί, γιατί είναι τόσο αλαζόνας που νιώθει καλά κάθε στιγμή ούτως ή άλλως. Έλα όμως που αυτό ερμηνεύεται από τη γυναίκα ως πρόκληση: πρέπει να κερδίσει το ενδιαφέρον του και -αλίμονο- την επιδοκιμασία του. Και για να μπει στη διαδικασία να το προσπαθήσει, πάει να πει ότι ο τύπος το αξίζει. Απίστευτο, πράγματι!

Εσύ, από την άλλη, με το που τη δεις για δεύτερη φορά τής παραδίδεσαι άνευ όρων δείχνοντας όλο το ενδιαφέρον σου. Ο χάλιας όμως για να δώσει την πολυπόθητη έγκρισή του πρέπει αυτή να δουλέψει για να την κερδίσει.

Νο 3 – Ήρθα, είδα, νίκησα

xxalliiossartiipooosssw8

Το κάθαρμα παίρνει πάντα αυτό που θέλει. Θεωρεί ότι ο κόσμος τού ανήκει ή μάλλον ότι ο κόσμος τού χρωστά κιόλας, εξαιτίας αυτής της παραληρηματικής αυτοπεποίθησης που λέγαμε πριν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν δει κάτι που του αρέσει απλώνει απλώς το ξερό του και το παίρνει, ανεξάρτητα από την περίσταση. Αν ο βλάκας εντοπίσει την προκλητική μελαχρινή στο μπαρ, δεν θα περιμένει ή θα δειλιάσει, θα ρίξει τα δίχτυα του ακαριαία. Εσύ, την ίδια στιγμή, θα κάθεσαι στην άλλη άκρη του μπαρ με το ποτό στο χέρι μη θέλοντας να ενοχλήσεις καμία κοπέλα με την αδιάκριτη συμπεριφορά σου. Βλέπεις πώς αυτό το χαρακτηριστικό του βλάκα του δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα.

xxalliiossartiipooosssw1

Πρωτοβουλία, λοιπόν, πρωτοβουλία. Ο βλάκας γιατί είναι αήττητος δηλαδή; Άρπαξε την ευκαιρία και δείξε όλα τα παραπάνω με τόλμη και αποφασιστικότητα. Αν και πάλι επιλέξει τον -αυθεντικό- βλάκα, τότε δεν αξίζει ούτως ή άλλως. Ή απλώς είναι της μοίρας σου γραφτό…

xxalliiossartiipooosssw9

Τέλος, υπάρχει ένας ακόμα τρόπος να νικήσεις τον βλάκα, αν και δεν προτείνεται γενικά: να γίνεις εσύ μεγαλύτερος βλάκας ή, γιατί όχι, ο απόλυτος βλάκας! Αν και θα χάσεις τον ίδιο σου τον εαυτό στην πορεία, καλό είναι να το ξέρεις κι αυτό…