Ο Adrian Solano από τη Βενεζουέλα χαρακτηρίστηκε από πολλά διεθνή ΜΜΕ ως ο χειρότερος σκιέρ στον κόσμο. Ο Solano έλαβε πρόσφατα μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι στη Φινλανδία και το θέαμα που προσέφερε, κατά την εκτέλεση της προσπάθειάς του, ήταν μάλλον αστείο. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται ήταν η πρώτη φορά που πατούσε σε χιόνι!

ehz4b3ag

Με τις γκάφες του πάνω στο χιόνι κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει τον τίτλο του χειρότερου σκιέρ στον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα και τη συμπάθεια του κοινού. Ο νεαρός αθλητής κατάγεται από τη Βενεζουέλα, μια χώρα με τροπικό κλίμα και διόλου χιόνια-μια τεχνική λεπτομέρεια ωστόσο που φαίνεται πως δεν κλόνισε ούτε στο ελάχιστο το όνειρό του.

fsq0dxf0

Ο συμπαθέστατος αθλητής, προπονούνταν για τη μεγάλη μέρα, πάνω σε μια σανίδα με… ροδάκια λόγω έλλειψης χιονιού και κάτω από τον ήλιο! Η παρθενική επαφή με το χιόνι δεν ήταν και ευχάριστη αφού έχασε την ισορροπία του από το πρώτο δευτερόλεπτο που βγήκε για να αγωνιστεί και έδειχνε να κινείται σαν χαμένος. Ταλαντευόταν νευρικά και άρχισε να περπατά αδέξια πάνω στο αφράτο χιόνι τη στιγμή που οι συναθλητές του τον προσπερνούσαν ο ένας μετά τον άλλο. Οι σχολιαστές του αγώνα, βλέποντας τις κωμικές κινήσεις του τον έχρισαν ως τον χειρότερο σκιέρ.

2vb0jg8n

Ο ίδιος πάντως δεν πτοείται από το γεγονός ότι πολλοί γέλασαν με το θέαμα που προσέφερε. «Από εδώ, στους Ολυμπιακούς αγώνες!», δήλωσε σε συνέντευξη στην εφημερίδα της Νορβηγίας Dagbladet.

«Πέτυχα το όνειρό μου. Αυτό μου δίνει ώθηση για να προσπαθώ περισσότερο κάθε ημέρα», πρόσθεσε. Στον πρώτο αγώνα, στο γύρο των 10 χιλιομέτρων, ο Solano ολοκλήρωσε την κούρσα των 3,5 χιλιομέτρων σε 37 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα. Στο σπριντ των 1,6 χιλιομέτρων, τερμάτισε τελευταίος στην 156η θέση. «Ντροπή«, έγραψε ένας χρήστης στη σελίδα του στο Instagram, κατηγορώντας τον για το γεγονός ότι κατάφερε να λάβει χορηγία από τη χώρα του τη στιγμή που η Βενεζουέλα βυθίζεται στην οικονομική ένδεια.

«Φίλε μου», απάντησε ο αθλητής «ορκίζονται ότι δε βρίσκομαι εδώ χάρη στην κυβέρνηση. Έφτασα χάρη στους ανθρώπους που έμαθαν την ιστορία μου και με βοήθησαν», σημείωσε.

g7cmb9ft

Την ίδια ώρα η περίπτωσή του προκάλεσε ένα μίνι διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στη χώρα του και τη Γαλλία από όπου ο Solano απελάθηκε τον Ιανουάριο ενώ προσπαθούσε να φτάσει στη Σουηδία για να εκπαιδευτεί στο χιόνι. Οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου του Παρισιού, αμφισβήτησαν την ιστορία του θεωρώντας πως ήταν ψευδής και πως προσπαθούσε απλά να φύγει από την ολοένα και βυθιζόμενη στα προβλήματα χώρα του. Ο υπουργός εξωτερικών της Βενεζουέλας, τουίταρε μάλιστα ότι η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να σαμποτάρει έναν αθλητή τους. Μετά και το γαλλικό αυτό εμπόδιο, ο Solano κόλλησε στο Καράκας όπου οι υποστηρικτές του χρηματοδότησαν μέσω μιας σελίδας στο διαδίκτυο το ταξίδι του στη Φινλανδία.