Ήταν Σάββατο απόγευμα και ο Μίστερ Κλοκ απολάμβανε ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι. Το κρύο ήταν τσουχτερό και ο Μίστερ Κλοκ ένιωθε πολύ τυχερός που μπορούσε να αφιερώσει αυτό το απόγευμα στον εαυτό του.

Ατένισε για λίγες στιγμές έξω από το παράθυρο έως ότου ένα τηλεφώνημα διέκοψε την ηρεμία του.

«Έρχομαι αμέσως» είπε ο Μίστερ Κλοκ. Ήταν ο αστυνόμος Νικόλας Παξινός, που τον ενημέρωσε για μια νέα δολοφονία. Έπειτα φόρεσε το καπέλο και το παλτό του, πήρε βιαστικά τα κλειδιά από το γραφείο του και κατευθύνθηκε προς το αμάξι του.

Λίγες στιγμές αργότερα βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, την σχολή χορού «Lana Dance Studio». Το θύμα ήταν μία 23χρονη μαθήτρια της σχολής, η Ιωάννα Παπαδοπούλου.

Όπως ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς, την χθεσινοβραδινή νύχτα όπου είχε γίνει το έγκλημα η Ιωάννα είχε μείνει στη σχολή έως αργά τη νύχτα.

Οι μόνοι που είχαν πρόσβαση ήταν ο καθαριστής, η ιδιοκτήτρια και 5 ακόμη μαθήτριες της σχολής με τις οποίες η Ιωάννα συνεργάζονταν για ένα χορευτικό.

Η ιδιοκτήτρια ισχυρίστηκε ότι είχε αφήσει τα κλειδιά της στην Ιωάννα και έφυγε νωρίτερα, ο καθαριστής είπε ότι είχε τελειώσει προτού φύγουν τα κορίτσια ενώ οι 5 μαθήτριες ισχυρίστηκαν όλες ότι έφυγαν νωρίτερα από τη σχολή.

«Παρόλα αυτά ο δολοφόνος ήταν κάπως προκλητικός, Μίστερ Κλοκ», είπε ένας από τους αστυνομικούς, «δείτε και μόνος σας, μας άφησε τον παγκόσμιο χάρτη και ένα σημείωμα».

Ο Μίστερ Κλοκ πήρε στα χέρια του τον χάρτη και τον περιεργάστηκε, στον χάρτη υπήρχαν σημειωμένες κάποιες περιοχές.

Πάνω στο Κατάρ ήταν σημειωμένος ο αριθμός 1, στο Μπελίζ ο αριθμός 11, στη Δανία ο αριθμός 100, ενώ στο Βέλγιο ο αριθμός 10. Τότε ο Μίστερ Κλοκ διάβασε δυνατά το σημείωμα: «Αδιαφορώ αν θα με βρεις. Όμως, αν στο τέλος με βρεις θα έχεις 10 ή μάλλον 2 κέρδη!».

Ο Μίστερ Κλοκ μη μπορώντας να λύσει τον γρίφο προς το παρόν ζήτησε τη λίστα από τα 7 άτομα που είχαν πρόσβαση στη σχολή.

  • Μαρία Πετράκη, ετών 43, ιδιοκτήτρια της σχολής
  • Χρήστος Αποστόλου, ετών 39, καθαριστής
  • Άννα Παυλίδη, ετών 22, μαθήτρια της σχολής
  • Χριστίνα Πάνου, ετών 19, μαθήτρια της σχολής
  • Λίλιαν Χρηστίδη, ετών 21, μαθήτρια της σχολής
  • Ρόζα Αυγερινίδου, ετών 20, μαθήτρια της σχολής
  • Κέλλυ Δαμιανού, ετών 25, μαθήτρια της σχολής

Ο Μίστερ Κλοκ κοίταξε για λίγη ώρα τη λίστα που του δόθηκε καθώς και επίσης το χάρτη. «Μα βέβαια! Λοιπόν, κυρίες και κύριοι, ο δολοφόνος μας φανερώθηκε μόνος του!»

Ποιος ήταν ο δολοφόνος και πως τον βρήκε ο Μίστερ Κλοκ;

mwepopelΑπάντηση

Η δολοφόνος είναι η Ρόζα Αυγερινίδου. Λέγοντας «αν στο τέλος με βρεις» η δολοφόνος υπονοούσε το τελευταίο γράμμα της κάθε χώρας που ήταν σημειωμένη στον χάρτη.

Όταν είπε αντί για 10 ότι θα έχει 2 κέρδη εννοούσε ότι στο χάρτη έχει χρησιμοποιήσει δυαδικό σύστημα αρίθμησης αντί για δεκαδικό. Άρα 1.κατάΡ, 2.βέλγιΟ, 3.μπελίΖ, 4.δανίΑ.