Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που δεν αλλάζουν όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Όπως η αμηχανία του πώς να της ζητήσεις να βγείτε, το άγχος τι να κάνεις όταν τελικά την πείσεις, πώς της συμπεριφέρεσαι, πού την πας και άλλα τέτοια υπέροχα και εξόχως στρεσογόνα.

Μη σκας όμως, μιας και οι απαντήσεις μάς παραδίδονται έτοιμες ήδη από το ’50 και τις διδακτικές ταινίες που είχαν τότε την τιμητική τους. Είναι εξάλλου σαφές πως και τους παππούδες μας τα ίδια πράγματα τους απασχολούσαν.

faatiingnflflo0

Το παιδαγωγικής σπουδαιότητας «Τι κάνεις σε ένα ραντεβού» (1950) παρουσιάζει λοιπόν τον ανίδεο φίλο μας Νικ στην οδύσσειά του να κανονίσει πονηρό ραντεβουδάκι με την Κέι, το Νο 1 μανούλι της τάξης ή, σύμφωνα με πολλούς, και ολόκληρου του σχολείου. Ευτυχώς για τον Νικ, έχει στο πλευρό του τον πεπειραμένο κολλητό του, Τζεφ, ο οποίος ξέρει όλα τα μυστικά της γυναικείας ψυχολογίας και τα κατατόπια του ραντεβού και είναι εδώ για να τον πιάσει από το χέρι και να τον καθοδηγήσει στα πρώτα του δειλά βήματα.

Παρά τα χρονάκια του φιλμ και τα διαφορετικά ήθη της εποχής, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να φανούν ακόμα και σήμερα αρκούντως χρήσιμα, ραντεβουδικώς μιλώντας.

O Νικ είναι γενικότερα «πειραγμένος». Το γεγονός ότι δεν ξέρει πώς να φλερτάρει είναι ένα μόνο από τα προβλήματά του. Είπαμε, ο τύπος είναι ελαφρώς «αρπαγμένος». Βαδίζει σαν παρτσακλό και μιλάει λες και του έχει λασκάρει το σαγόνι. Ας ελπίσουμε ότι η Κέι θα αναγνωρίσει κάποια λεβεντιά στον χαρακτήρα του (λέμε τώρα) ή θα εκτιμήσει τις αρετές της προσωπικότητάς του!

Το μάθημα: Το παρουσιαστικό είναι σημαντικό. Δεν χρειάζεται να είσαι η επιτομή του στιλ, κάποια πράγματα όμως όλο και θα μπορείς να τα σώσεις…

faatiingnflflo1

Ο Τζεφ έχει πλάνο και όραμα. Το γεγονός ότι πάντα καταστρώνει ένα σχέδιο στο μυαλό του είναι που τον κάνει θελκτικό στις γυναίκες. Ο Τζεφ δεν αναλώνεται ποτέ σε ανούσιες συζητήσεις με το αντικείμενο του πόθου του, τύπου «τι θες να κάνουμε σήμερα;». Δες τον, γεμάτος αυτοπεποίθηση την ενημερώνει πως «θα πάμε για χορό απόψε, δούκισσα». Δεν μένει όμως εκεί, καθώς δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντιρρήσεων και αμφιβολιών: «φόρεσε αυτό το στιλάτο φορεματάκι που διάλεξα για σένα», της λέει κλείνοντας το θέμα της βραδινής εξόδου μια και καλή! Μάντεψε ποιος θα σκοράρει απόψε μετά το ραντεβού.

Το μάθημα: Σχεδιασμός, προγραμματισμός, στρατηγική. Φέρε την άλλη προ τετελεσμένων γεγονότων και θα βγεις νικητής. Και λίγη αυτοπεποίθηση βέβαια δεν βλάπτει…

faatiingnflflo2

Μέχρι και ο Νικ το κάνει. Μη διστάζεις να ζητήσεις την άλλη σε ραντεβού. Είναι εξωφρενικά απλό. Πιάνεις το κινητό σου, πληκτρολογείς το νούμερο και ρωτάς. Αν δεν δεχτεί, τόσο το χειρότερο για κείνη. Αφού μπόρεσε εξάλλου ο Νικ το 1950, μπορεί και κάθε άντρας που πάτησε στη Γη έκτοτε…

Το μάθημα: αν δεν τη βγάλεις εσύ έξω, θα το κάνει κάποιος άλλος. Όχι για σένα, για πάρτη του!

Τα ραντεβού δεν χρειάζεται να είναι ακριβά. Μην ξοδεύεις μια περιουσία σε μια έξοδο. Πολύ λίγες φορές παίζει ρόλο στη γυναίκα πόσο κόστισε η έξοδός σας (κι αν παίζει, μείνε μακριά)! Κράτα τα πράγματα απλά και δεν θα χάσεις. Κι ενώ το φιλμάκι παρουσιάζει μερικές πραγματικά πολύ τραγικές ιδέες για ραντεβού, κάνει ωστόσο εξαιρετική δουλειά στο να δείξει ότι με λίγη σκέψη μπορείς να περάσεις πραγματικά ξένοιαστα και διασκεδαστικά στο ραντεβού σου ξοδεύοντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Το μάθημα: τα ακριβά ραντεβού δεν εγγυώνται καμία επιτυχία. Μόνο τρύπες στο πορτοφόλι σου…

faatiingnflflo3

Μάθε τι της αρέσει πριν το ραντεβού. Δεν θες να διοργανώσεις ένα φαντασμαγορικό πάρτι για να ανακαλύψεις μετά έντρομος ότι μισεί τα πάρτι! Μάθε τα γούστα της και σχεδίασε ένα ραντεβού ανάλογο. Αυτό βέβαια προϋποθέτει κάποια συζήτηση με τον στόχο, γίνε λοιπόν άντρας και πήγαινε να της μιλήσεις.

Το μάθημα: Μη μασάς, τι άλλο;