Ένας ζωολογικός κήπος στην Αυστραλία ψάχνει «υπεύθυνους ενήλικες» για να συλλέγουν θανατηφόρες αράχνες, ώστε να μπορούν να τις αρμέγουν στη συνέχεια για το δηλητήριό τους.

Οι αράχνες χοάνη-Ιστού, όπως ονομάζεται το είδος τους κρύβονται συνήθως σε περιοχές όπου υπάρχει ξύλο όπως κάτω από κορμούς δένδρων και βράχια ενώ μπορεί να τις πετύχει κανείς ακόμη και ανάμεσα σε σωρούς από ρούχα και πετσέτες.

viddltarxn2

Τώρα, το πάρκο ερπετών στη Νέα Νότια Ουαλία, ζητάει από τους ανθρώπους που βρίσκουν τις αράχνες να τις αιχμαλωτίζουν για άρμεγμα.

Η πρωτοβουλία είναι μέρος ενός προγράμματος του πάρκου για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω του δηλητηρίου της αράχνης.

Μάλιστα έχει κυκλοφορήσει και βίντεο που δείχνει στο κοινό πώς να πιάσει τις αράχνες με ασφαλή τρόπο καθώς το δηλητήριο τους χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αντίδοτου.

viddltarxn1

Φτάνουν έως τα πέντε εκατοστά σε μάκρος και έχουν μεγάλες δαγκάνες ενώ οι κυνόδοντες τους είναι τόσο ισχυροί που μπορούν να τρυπήσουν μαλακά παπούτσια και νύχια.

Θεωρούνται ως μία από τις πιο επικίνδυνες αράχνες στον κόσμο και έχουν αναφερθεί 27 θάνατοι από το δάγκωμά τους τα τελευταία εκατό χρόνια.

Τα συμπτώματα από το τσίμπημα είναι ανατριχίλα, ιδρώτας, μούδιασμα, μυϊκοί σπασμοί, εμετός, δυσκολία στην αναπνοή, απώλεια των αισθήσεων, ακόμη και θάνατος.

viddltarxn3