Έχοντας πατήσει τα 99 της χρόνια αυτή η σούπερ γιαγιά από το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε να διδάσκει γυμναστική πριν 50 χρόνια και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Η τάξη στην οποία διδάσκει και κάνει ασκήσεις αφορά άτομα άνω των 70 ετών και κάνουν «καθιστικό αερόμπικ», όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής Sun. Το κάθε μάθημα διαρκεί 45 λεπτά και γίνεται στο βόρειο ανατολικό Λονδίνο. Η Minnie Solomons είναι χήρα και πλέον έχει αφιερωθεί σε αυτό που της άρεσε πάντα να κάνει, ενώ -όπως λέει χαρακτηριστικά- προσθέτει νέες κινήσεις για να κρατήσει τους μαθητές της σε εγρήγορση και να μη βαριούνται.

Μιλώντας για το πώς διατηρείται και η υγεία της είναι τόσο καλή, λέει ότι το βασικό τρόφιμο της διατροφής της είναι το μαρούλι ενώ το βράδυ συνηθίζει να πίνει κονιάκ. Κρατάει επίσης το μυαλό της σε εγρήγορση, λύνοντας σταυρόλεξα καθημερινά.

«Παίρνω μεγάλη ικανοποίηση από το να κάνω αερόμπικ και ευχαριστώ το Θεό κάθε μέρα που είμαι σε θέση να το κάνω. Κάνω τη Δευτέρα και την Τρίτη και συνήθιζα να κάνω και την Τετάρτη μέχρι που έκανα την επέμβαση στο ισχίο. Δυστυχώς, έχω ακόμα έναν πόνο και έτσι έπρεπε να σταματήσω μια μέρα. Μπορώ να θυμηθώ 30 μικρές κινήσεις τη μία μετά την άλλη χωρίς κανένα πρόβλημα. Πάω να συνεχίσω και δεν έχω κανένα πρόβλημα», λέει η ίδια σε συνέντευξή της και προσθέτει ότι κάποιες φορές της φαίνεται αστείο.

Μιλώντας για τη μητέρα της, η κόρη της Minnie λέει ότι δεν έχει καταλάβει πόσο μοναδική είναι και πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνει. Η ίδια πάντως δηλώνει ότι δεν έχει σκοπό να σταματήσει…

grgym3

grgym4

grgym5

grgym6

grgym7

grgym1

grgym2