Οι πενθούντες δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους όταν είδαν μια ομάδα κοριτσιών με μπικίνι να κάνουν στριπτίζ σε μια κηδεία στην Κίνα.

Χορεύοντας προκλητικά και με τα απολύτως απαραίτητα, οι γυναίκες κινούνταν γύρω από το φέρετρο κάνοντας το δικό τους σόου χορού. Έκαναν μάλιστα την ιδιαίτερη χορογραφία μπροστά από τη φωτογραφία του νεκρού, η οποία φωτιζόταν με πολύχρωμα φώτα. Αφού έκαναν τρεις χορογραφίες, το φέρετρο του άνδρα γνωστού ως Mr Jian, μετακινήθηκε αλλού για την πιο επίσημη τελετή.

strip1

Δημοσίευμα της βρετανικής Sun αναφέρει ότι τα κορίτσια για το στριπτίζ τα είχε παραγγείλει ο νεκρός πριν πεθάνει και γενικότερα αυτή είναι μια τελευταία τάση σε Κίνα και Ταϊβάν σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους πενθούντες στις κηδείες.

Σε ορισμένα μέρη, μάλιστα, της Κίνας, το μεγάλο συγκεντρωμένο πλήθος σε μια κηδεία θεωρείται ως οιωνός της επιτυχίας στη μετά θάνατον ζωή. Ωστόσο, οι κινεζικές αρχές προσπαθούν να πατάξουν αυτή τη νέα τάση. Σε μια ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού, πέρυσι, ανέφερε ότι επρόκειτο να συνεργαστεί με την αστυνομία για να επιβάλλει την απαγόρευση της πρόσληψης γυναικών που θα χορεύουν και θα βγαίνουν για να κάνουν στριπτίζ κατά τη διάρκεια της κηδείας.

strip2

Καταδίκασε μάλιστα διάφορα «άσεμνα» περιστατικά, όπως για παράδειγμα, ένα στην επαρχία Heibei, στην οποία έξι γυναίκες είχαν προσληφθεί για να εκτελέσουν ένα ερωτικό χορό σε μια κηδεία στην οποία παρέστησαν μικρά παιδιά. Οι διοργανωτές αλλά και οι χορεύτριες τότε τιμωρήθηκαν.

Το υπουργείο Πολιτισμού καταδίκασε αυτά τα περιστατικά αλλά απ’ ό,τι φάνηκε δεν μπόρεσε να κάνει κάτι σε πρακτικό επίπεδο για να σταματήσουν να γίνονται. Το βίντεο της κηδείας του Jian είχε ξανακυκλοφορήσει αλλά τώρα έγινε viral.