Τον Ιανουάριο του 2015 μια ταξιδιωτική blogger με το όνομα Anna Nadia Bandura ξεκίνησε όπως λέει η ίδια, τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής της.

Έκανε ένα ταξίδι 17 μηνών μόνη της σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων, ευρισκόμενη σε δέκα χώρες αποφάσισε να κάνει σε έναν πολίτη κάθε χώρας την εξής ερώτηση: Τι σας κάνει να ξυπνάτε κάθε μέρα;

«Πριν από την αναχώρηση, πίστεψα ότι όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα: να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Σχέσεις, οικογένειες, κοινότητες. Υπέθεσα ότι όλοι θέλουν να ζήσουν μια επιτυχημένη ζωή. Ήμουν έτσι δεν είναι; Υπάρχει όμως μόνο ένας τρόπος για την επίτευξη της ευτυχίας;» λέει η ίδια.

Δείτε τι απάντησαν σε κάθε χώρα…

1. Ο Mandip από την Ινδία

politesxwrwn1Ο σκοπός του Mandip στη ζωή είναι να δημιουργεί την απόλυτη σύνδεση με το σύμπαν. Ο διαλογισμός είναι αυτό που θα τον βοηθήσει να το πετύχει.

2. Kunga από το Νεπάλ

politesxwrwn2«H oικογένεια, οι φίλοι και ως επί το πλείστον τα όνειρά μου. Το όνειρό μου είναι να γίνω γιατρός και ελπίζω να γίνω ένας καλός γιατρός μια μέρα. Μου δίνει κίνητρο για να ξυπνάω κάθε μέρα».

3. Chhay από την Καμπότζη

politesxwrwn3Ο Chhay αναφέρθηκε στο απογοητευτικό επίπεδο της εκπαίδευσης στη χώρα του. Σχεδιάζει να έρθει στην εξουσία και να καθορίσει το σχολικό σύστημα.

4. Tamaziun από τη Μαλαισία

politesxwrwn4«Ποτέ δεν σκέφτηκα αυτή την ερώτηση. Κάθε πρωί ξυπνάω γιατί πιστεύω ότι το να είμαι σε θέση να ξυπνάω είναι μια ευλογία και ανυπομονώ να ξυπνήσω και να δω αυτόν τον όμορφο κόσμο και τι θα μου φέρει η ζωή».

5. Hai από την Ινδονησία

politesxwrwn5«Κάθε πρωί σκέφτομαι τι πρόκειται να σήμερα και προσπαθώ να μάθω τα πάντα και να γίνω καλύτερος. Η ζωή είναι σαν μια διαδρομή».

6. Tatiana από τη Νέα Ζηλανδία

politesxwrwn6«Το κίνητρο είναι σίγουρα η οικογένεια και η εργασία μου. Επίσης, το να μεταδίδω τον πολιτισμό μου και την κληρονομιά μου σε άλλους ανθρώπους. Αυτό είναι που με ξυπνάει κάθε πρωί».

7. Noemi από το Μεξικό

politesxwrwn7«Αγαπώ και εκτιμώ τη ζωή. Μου αρέσει να ξυπνάω και να κάνω κάτι διαφορετικό. Εγώ δεν θα μπορούσα να ζήσω μια ζωή ρουτίνας ή να κάνω τα ίδια πράγματα κάθε μέρα».

8. Veronica από το Εκουαδόρ

politesxwrwn8«Θέλω να αλλάξω τον κόσμο λίγο. Νομίζω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα που θέλω να κάνω. Θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους. Θέλω να εργαστώ με τα παιδιά με καρκίνο, επειδή είναι ευάλωτα και χρειάζονται πολλή βοήθεια».

9. Haylee από την Αυστραλία

politesxwrwn9Ξυπνάει θέλοντας να κάνει απλά πράγματα που έχουν όμως σχέση με τη φύση και με τα ζώα. Ενδιαφέρεται πολύ για την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων και αυτός είναι ο στόχος της. Να ακούει τα πουλιά και να βγαίνει βόλτα με το σκύλο της.

10. Shindanai από την Ταϊλάνδη

politesxwrwn10«Δεν έχω κίνητρο για να σηκωθώ το πρωί. Μόλις χώρισα με τη φίλη μου, σχεδόν πριν από ένα μήνα. Χρειάζομαι ένα νέο κίνητρο, για να ξεκινήσει μια νέα ζωή».