Ούτε μία καρδιακή προσβολή δε θα σταματούσε αυτόν τον 73χρονο άνδρα να σταματήσει να έχει τη σωματική διάπλαση που πάντα ήθελε.

Μόλις δύο χρόνια αφού άρχισε να κάνει εντατικά βάρη σε ένα γυμναστήριο της περιοχής του, ο Jim Bennie κερδίσε έναν παγκόσμιο τίτλο και τώρα δε σκέφτεται να τα παρατήσει εύκολα. Ο παππούς από τη Σκωτία δέχθηκε προειδοποιήσεις ότι μάλλον έχει έρθει το τέλος των προπονήσεών του αφού υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ εργαζόταν πέρυσι. Τη ζωή του ηλικιωμένου άνδρα και την ενασχόλησή του με το bodybuilding παρακολουθεί το Channel 4 από το 2014 ενώ έχει και έναν εμφυτευμένο απινιδωτή λόγω των προβλημάτων υγείας του. Ωστόσο ο συνταξιούχος είναι αποφασισμένος να εξακολουθήσει να κάνει την αγαπημένη του γυμναστική.

osamsna2

«Υπάρχει μια ορισμένη πίεση στο σώμα μου, η ηλικία δεν είναι με το μέρος μου. Αγωνίζομαι πραγματικά με τη φύση μου για να πετύχω το σώμα που θέλω και πραγματικά νομίζω ότι έσπρωξα το σώμα μου στο μέγιστο» αναφέρει ο ίδιος. Ο συνταξιούχος υδραυλικός Jim ξεκίνησε το bodybuilding πριν από πέντε χρόνια και δύο χρόνια αργότερα πέταξε στο Μαϊάμι και έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία άνω των 70 ετών. Ο ίδιος ήταν σε μια αποστολή για να παραμείνει σε άριστη φυσική κατάσταση όταν υπέστη ανακοπή καρδιάς σε ένα ποδήλατο γυμναστικής τον Ιανουάριο του περασμένου έτους. Αναφέρει μάλιστα ότι θυμάται πως ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και έπεσε στο πάτωμα από το ποδήλατο.

osamsna3

Αν και οι γιατροί τον προειδοποίησαν ότι μετά από αυτό θα πρέπει να περιορίσει την άσκησή του και να σταματήσει τα βάρη εκείνος αποκαλύπτει ότι δεν έχει σκοπό να το κάνει και ήδη ασκείται πέντε φορές την εβδομάδα. «Είμαι ένας διάβολος, έχω αποκτήσει την εμπιστοσύνη μου και πάλι» αναφέρει και τονίζει ότι ανέκαθεν εξάλλου ασχολιόταν με τον αθλητισμό και ήταν πρωταθλητής στην κολύμβηση και στην ποδηλασία.

osamsna4