Οι πατάτες αποτελούν ένα, για πολλούς αγαπημένο, μέρος της καθημερινής διατροφή, αλλά ένας άνθρωπος αποφάσισε να μην τρώει τίποτε άλλο παρά μόνο αυτές για το 2016.

Η επιθυμία του Andrew Taylor να τρώει μόνο πατάτες και τις 366 ημέρες αυτής της χρονιάς στην πραγματικότητα ήρθε όταν κατάλαβε ότι είχε λίγα παραπάνω κιλά.

ssc05

Ο 36χρονος από την Αυστραλία όπως υποστηρίζει από την ημέρα που ξεκίνησε αυτή τη διατροφή, δηλαδή την 1η Ιανουαρίου έχει χάσει κιλά και μάλιστα έχει αρχίσει και γίνεται δημοφιλής στα κοινωνικά δίκτυα όπου αποκτά θαυμαστές. Ο ίδιος μοιράζεται καθημερινά με όσους τον ακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα συνταγές πατάτας όπως και διάφορες εκδοχές πουρέ.

ssc04

«Ήθελα να αλλάξω τον τρόπο που έβλεπα το φαγητό, έτσι ώστε να έχω πραγματικά τον έλεγχο της ζωής μου. Το φαγητό είναι κάτι σαν καύσιμο» δήλωσε ο ίδιος στο 9news.com.au και πρόσθεσε «Τα τελευταία δύο χρόνια δεν ήμουν ποτέ τόσο υγιής και δραστήριος, όπως θα ήθελα να είμαι… Τα περισσότερα κιλά που έχω φτάσει ποτέ είναι 151.7… Γι ‘αυτό και δεν είμαι χαρούμενος με αυτή την κατάσταση».

ssc03

Ο ίδιος λέει ότι λαμβάνει και συμβουλές διαιτολόγου και ότι καταναλώνει καθημερινά τρία κιλά πατάτες. Επίσης τρώει και τις φλούδες από τις πατάτες και καταναλώνει όπως λέει το 600% των ημερήσιων συνιστώμενων διαιτητικών απαιτήσεων (όσον αφορά το σίδηρο). Επιπλέον όπως λέει βάζει στον πουρέ πατάτας «ενισχυμένο με ασβέστιο γάλα σόγιας» και επιμένει ότι θα σταματήσει αυτό που κάνει αν κάτι πάει στραβά.

Προς το παρόν, αν και είναι ακόμη αρχή, δείχνει να απολαμβάνει τη διατροφή με πατάτες και δοκιμάζει καθημερινά νέες συνταγές.

ssc02