Συλλογή γραμματοσήμων ή νομισμάτων; Αυτά είναι δύο απλά, συνηθισμένα χόμπι… Εκεί έξω όμως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πραγματικά παράξενα χόμπι τα οποία δεν μας πάνε καν στο μυαλό… Δείτε δέκα από τα πιο παράξενα όπως τα δημοσιεύει η βρετανική Mirror…

1. Extreme σιδέρωμα, Ηνωμένο Βασίλειο

xobi1

Στην φωτογραφία βλέπετε τον David Fitzgerald να σιδερώνει ένα πουκάμισο μέσα στο νερό κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του extreme σιδερώματος που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας. Η αρχή έγινε στο Leicester το 1997 και το extreme σιδέρωμα είναι μια τρέλα που μετατρέπει την αγγαρεία σε μια… διασκέδαση στα βουνά, σε ελικόπτερα, ακόμα και στον αέρα κατά τη διάρκεια ενός skydive.

2. Εκκεντρική μεταμόρφωση σκύλου, Κίνα

xobi2

Αυτό, όπως μπορείτε να φανταστείτε, περιλαμβάνει την περιποίηση του σκύλου σας με τον πιο εκκεντρικό τρόπο. Αυτό το χόμπι που είναι πιο συνηθισμένο στην Κίνα μπορείτε να κερδίσετε μέχρι και 30.000 δολάρια από μια απλή μεταμόρφωση.

3. «Κάνε μου λιγάκι μουυυ», ΗΠΑ

xobi3

Στο Wisconsin, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, λαμβάνει χώρα ένας διαγωνισμός στον οποίο οι συμμετέχοντες πρέπει να μιμηθούν καλύτερα μια αγελάδα. Ο πιο πρόσφατος νικητής ήταν ένα δέκα χρονών αγόρι με το όνομα Austin, ο οποίος έλαβε 1.000 δολάρια μεταξύ των άλλων δώρων. Βέβαια για να φτάσουν στη νίκη οι συμμετέχοντες περνούν πολλές ώρες… μουγκρίζοντας αποτελώντας αυτό μια αγαπημένη τους συνήθεια.

4. Train Surfing, Γερμανία

xobi4

Σύμφωνα με την Mirror αυτό ξεκίνησε στη Γερμανία στη δεκαετία του ’80 και είναι τόσο επικίνδυνο όσο ακούγεται. Το τρένο-σέρφινγκ περιλαμβάνει το άλμα στο εξωτερικό ενός επιβατικού τρένου και το κρέμασμα πάνω σε αυτό. Πάνω από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία μόνο το 2008 από την προσπάθεια να το κάνουν.

5. Τατουάζ οχημάτων, Ταϊβάν

xobi5

Αυτός ο συνταξιούχος από την Ταϊβάν απολαμβάνει να κάνει… τατουάζ πάνω σε οχήματα, με αυτό να είναι το χόμπι του. Ο εγγονός του έχει υποσχεθεί ότι όταν θα μεγαλώσει και θα έχει τα χρήματα, θα αγοράσει στον παππού του ένα λεωφορείο, ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο το χόμπι του.

6. News-bombing, Ηνωμένο Βασίλειο

xobi6

Μπορεί σαν έννοια να μην σας λέει κάτι αλλά στην πραγματικότητα σας θυμίζει πολλά και δεν είναι ένα «χόμπι» μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτός ο άνδρας απολαμβάνει να εμφανίζεται στο φόντο των ζωντανών συνδέσεων των ειδήσεων, εκθέσεων και άλλων γεγονότων πίσω από τον δημοσιογράφο που μιλάει. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι στόχος του είναι να δώσει ένα μήνυμα στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που επιτρέπουν μόνο ελκυστικά άτομα να εμφανίζονται στην οθόνη.

7. Συλλογή χνουδιού, Αυστραλία

xobi7

Ένας Αυστραλός άνδρας, ο Graham Barker έχει ως χόμπι (και μάλιστα και το παγκόσμιο ρεκόρ) τη συλλογή και την αποθήκευση του χνουδιού από τον αφαλό του από το 1984. Με μια συλλογή που τώρα ζυγίζει 22,1 γραμμάρια, αυτό είναι αναμφισβήτητα το πιο περίεργο χόμπι από όλα.

8. «Μάχη» εντόμων, Ιαπωνία

xobi8

Ακατανόητο αλλά συμβαίνει. Προερχόμενο από την Ιαπωνία οι μάχες ανάμεσα στα έντομα γίνονται ως εξής: Οι άνθρωποι που το έχουν ως χόμπι, βάζουν τα έντομα σε μια μικρή πλαστική αρένα για κόντρες. Αυτές οι «μάχες» καταγράφονται και τα βίντεο διατίθενται στο διαδίκτυο.

9. Κάμψη πιρουνιών, Ιαπωνία

xobi9

Ακόμη ένα παράξενο χόμπι από την Ιαπωνία. Θυμίζει κάτι από Uri Geller και στην ουσία οι άνθρωποι που επιδίδονται σε αυτό προσπαθούν να κάμψουν πιρούνια με τη δύναμη της σκέψης…

10. Σκάλισμα σαπουνιών, Ταϋλάνδη

xobi10

Στην Ταϊλάνδη, βρίσκει συχνά κανείς χειροποίητα σκαλιστά λουλούδια πάνω σε σαπούνια να πωλούνται σε νυχτερινές αγορές. Ως χόμπι, το σκάλισμα σαπουνιών γίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι άνθρωποι συχνά πωλούν τις δημιουργίες τους ως σουβενίρ.