Το νησί St Maarten στην Καραϊβική είναι γνωστό μεταξύ άλλων για την έκρηξη αδρεναλίνης που προκαλεί η προσγείωση αεροπλάνων στο διεθνές αεροδρόμιο Princess Juliana, όχι στους επιβάτες των αεροσκαφών αυτών όσο κυρίως στους… λουόμενους στην παραλία Maho Beach.

Κ αυτό γιατί για να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο τα αεροσκάφη περνούν πάνω από τα κεφάλια των λουόμενων, σε απόσταση αναπνοής.

Ο διάδρομος προσγείωσης του εν λόγω αεροδρομίου θεωρείται από τους πιο τρομακτικούς στον κόσμο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η παραλία αυτή θεωρείται ένα από τα καλύτερα σημεία plane-spotting καθώς χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στην παραλία αυτή για να βρεθούν ακριβώς κάτω από την πορεία του αεροπλάνου που επιχειρεί να προσγειωθεί.

Στις φωτογραφίες και το βίντεο ενός από τους τουρίστες, που κατέγραψε στο φακό του την εμπειρία, φαίνεται αεροσκάφος της Pawa Dominicana να περνά πάνω από την παραλία, μια ηλιόλουστη μέρα του Γενάρη.

Οι λουόμενοι ουρλιάζουν και ζητωκραυγάζουν αν και στην παραλία υπάρχουν και πινακίδες που προειδοποιούν πως οι συνέπειες από την απογείωση ή προσγείωση αεροσκαφών μπορεί να είναι ακόμα και θανατηφόρες.

anmsdna1 anmsdna2 anmsdna3 anmsdna4