Μια σειρά από θεαματικές φωτογραφίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν τους κινέζους στρατιώτες στα ρωσικά σύνορα, να κάνουν μια σειρά ασκήσεων ετοιμότητας σε εξαντλητικές συνθήκες, στους -26 βαθμούς Κελσίου.

Οι στρατιώτες της επαρχίας «σταθμεύουν» στο Heihe, μια κινεζική πόλη με πληθυσμό 1,7 εκατομμυρίων που χωρίζεται από τη Ρωσία από τον ποταμό Heilongjiang.

Για 6 μήνες, οι συνοριοφύλακες περιπολούν την περιοχή κατά μήκος όχθης και με τη θερμοκρασία να πέφτει τόσο χαμηλά ακόμη και -50 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με τη Daily Mail. Οι στρατιώτες του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) δείχνουν απίστευτη αντοχή και θάρρος, καθώς σέρνονται μέσα στον πάγο και το χιόνι φορώντας μόνο το παντελόνι και τις μπότες τους.

Αν και οι θερμοκρασίες είναι κάτω από το μηδέν, οι άνδρες δεν φαίνονται να πτοούνται, ενώ μερικοί χαμογελούν κι άλλοι κάνουν… ντους με το χιόνι!

Το PLA είναι γνωστό για τις σκληρή «προπόνηση» και την πραγματοποίηση ασκήσεων ετοιμότητας, ενώ νωρίτερα μέσα στο 2015 είχαν εντοπισθεί στην ίδια περιοχή, ενώ συμμετείχαν σε μια αρχαία άσκηση με σπαθιά. Χρησιμοποιείται για να βελτιώσουν την ισορροπία τους, να αυξήσουν την πειθαρχία και να καλλιεργήσουν -όπως λένε- την πρακτική ικανότητα των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης. Χρησιμοποιούσαν για εξάσκηση σπαθιά και σημαίες και δεν φορούσαν τίποτα, παρά μόνο παντελόνια με το χιόνι να φτάνει στο γόνατο.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από την εκπαίδευσή τους μέσα στο χιόνι…

kinezoi1 kinezoi3 kinezoi4 kinezoi5 kinezoi6