Φανταστείτε ένα έργο τέχνης να καταστρέφεται λίγη ώρα μετά την κατασκευή του. Και ο καλλιτέχνης που το φτιάχνει να το ξέρει αλλά να συνεχίζει να δημιουργεί όλο και περισσότερα…

Ο λόγος για τον 44χρονο καλλιτέχνη Andres Amador από το Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος δημιουργεί απίστευτους πίνακες πάνω στην άμμο που φτάνουν ακόμη και τα 35 τετραγωνικά μέτρα! Όλη η ζωή του άλλαξε μετά από μια επίσκεψή του στο Burning Man το 1999, ένα από τα δημοφιλέστερα φεστιβάλ του πλανήτη που γίνεται στη Νεβάδα. Τότε εγκατέλειψε τη δουλειά του και άρχισε να δημιουργεί απίστευτες εικόνες πάνω στην άμμο, όταν η παλίρροια υποχωρούσε.

amador1

amador2

«Είναι ένα φεστιβάλ που δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε οποιαδήποτε φωτογραφία ούτε να ειπωθεί σαν μια ιστορία», λέει ο Amador που μιλάει για το φεστιβάλ της Νεβάδα και αυτό που κάνει και του έχει αλλάξει ολόκληρη τη θεωρία του για τη ζωή. Εδώ και δέκα λοιπόν χρόνια πηγαίνει σε παραλίες, φτιάχνει αυτά τα εντυπωσιακά σχέδια στην άμμο γνωρίζοντας ότι μετά από λίγη ώρα αυτά θα έχουν χαθεί καθώς θα τα έχει διαλύσει το κύμα.

amador3

amador4

Ο καλλιτέχνης ξεκινάει να φτιάχνει τα σχέδια του με την άμπωτη όταν δηλαδή πέφτουν τα νερά της παλίρροιας. Αφού σχεδιάζει σε ένα πλαίσιο το σχέδιο με ένα ραβδί, στη συνέχεια το ολοκληρώνει με μια τσουγκράνα δημιουργώντας το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα.

amador5

amador7

«Η τέχνη μου είναι ο τρόπος μου να επεξεργάζομαι τον κόσμο που βιώνω και να δημιουργήσω ένα φόρο τιμής στην αναγεννητική ικανότητα του ανθρώπινου πνεύματος. Εύχομαι στους θεατές της δουλειάς μου να βιώσουν μια αίσθηση θαυμασμού γι’ αυτήν και να εκτιμήσουν ξανά το θαύμα της ζωής», δηλώνει ο καλλιτέχνης.

amador8

amador9

Μερικές φορές μάλιστα -όπως λέει ο ίδιος- τα έργα του καταστρέφονται από το νερό πριν καν ολοκληρωθούν και αυτό είναι ένα παράδειγμα του πόσο εφήμερη είναι η ζωή και ότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα… Ο Amador αποκαλύπτει ότι έχει βρει το νόημα της ζωής και πλέον επιλέγει τεράστιους καμβάδες και ζωγραφίζει.

amador10

amador11