Για τους Κινέζους ακόμη και το κάλεσμα της φύσης αποτελεί μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να μείνει στον επισκέπτη αξέχαστη γι’ αυτό και έχουν φροντίσει οι δημόσιες τουαλέτες τους να μην είναι όλες ίδιες, κλασικές και μονότονες. Κάθε άλλο παρά αδιάφορες περνούν…

Από μια τουαλέτα UFO μέχρι μια τουαλέτα σε σχήμα φωτογραφικής μηχανής οι Κινέζοι μπορούν άνετα να καυχιούνται ότι γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας στις 19 Νοεμβρίου. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 2001 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας, που συγκεντρώνει στους κόλπους του πανεπιστημιακούς, υγιεινολόγους σχεδιαστές τουαλετών, οικολόγους και άλλους ειδικούς από συναφείς κλάδους.

Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουαλέτας είναι αφενός η ενημέρωση του κοινού για το δικαίωμα του σε ένα καλύτερο περιβάλλον στις τουαλέτες και η υποχρέωση του χρήστη να συνεισφέρει στη διατήρηση, την καθαριότητα και την υγιεινή τους.

Πολλές από τις εγκαταστάσεις για τις τουαλέτες που έχουν φτιάξει δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την βασική ανάγκη αλλά αποτελούν από μόνες τους αξιοθέατα. Μερικές από τις πιο παράξενες δημόσιες τουαλέτες που υπάρχουν στην Κίνα είναι αυτή σε σχήμα ελέφαντα ενώ υπάρχει ακόμη και τουαλέτα 5 αστέρων. Για όσους αγαπούν την μοντέρνα τέχνη υπάρχει μια τουαλέτα που μοιάζει με περισκόπιο και θα την βρει κανείς στη Jinhua, στην επαρχία Zhejiang της Κίνας.

Σε εστιατόριο, στην επαρχία Shanxi της Κίνας υπάρχουν τουαλέτες στις οποίες οι άνδρες κάνουν την ανάγκη τους μπροστά σε μια προθήκη με τρεις ημίγυμνες γυναικείες κούκλες. Στις τουαλέτες που είναι στη φύση τα πράγματα είναι λίγο πιο λιτά αλλά αρκετά χρωματιστά ενώ μπορεί κανείς να βρει ακόμη και μια… σκηνή.

Δείτε φωτογραφίες από μερικές από τις πιο παράξενες τουαλέτες που έχουν φτιαχτεί στην Κίνα.

toualetes1 toualetes2 toualetes4 toualetes3 toualetes5 toualetes7 toualetes8 toualetes9 toualetes10 toualetes11 toualetes12