Αν σας έλεγαν ότι μια μέρα θα φάτε το γλυκό σας σερβιρισμένο σε μια λεκάνη τουαλέτας και μάλιστα θα πληρώνατε γι’ αυτό τι θα λέγατε; Οι Ρώσοι πάντως φαίνεται να το απολαμβάνουν και συρρέουν στην καινούρια καφετέρια με το όνομα «Crazy Toilet» δηλαδή «τρελή τουαλέτα» που άνοιξε τον προηγούμενο μήνα στη Μόσχα και σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Η συγκεκριμένη καφετέρια έχει διαρρύθμιση μπάνιου από τα καθίσματα μέχρι τα φλυτζάνια του καφέ. Όλα παραπέμπουν σε τουαλέτα πολλές φορές με αηδιαστικό τρόπο. Αντί για καρέκλες χρησιμοποιούνται πενήντα λεκάνες τουαλέτας ενώ τα τραπέζια μοιάζουν με μπανιέρες. Όσον αφορά τα ροφήματα σερβίρονται επίσης σε μικρά σκεύη-τουαλέτες και ειδικά ο καφές είναι μάλλον κάτι παραπάνω από αηδιαστικός για να τον πιει κάποιος. Οι πελάτες όμως δεν πτοούνται και γεμίζουν κάθε μέρα την «τρελή τουαλέτα».

Όσο δε για τα γλυκά και τα μικρά γεύματα σερβίρονται με τον ίδιο τρόπο σε παρόμοια σκεύη απλώς σε μεγαλύτερο μέγεθος που τα κάνει ακόμη πιο παράξενα. Στο ίδιο ύφος και το μενού της καφετέριας που έχει δώσει στα ροφήματα και τα πιάτα παράξενα ονόματα και κυρίως αηδιαστικά χωρίς αυτό να φαίνεται ότι αποθαρρύνει τους πελάτες να τα παραγγείλουν.

Η αισθητική της τουαλέτας βρίσκεται και στη διακόσμηση αλλά και στους τοίχους οι οποίοι έχουν σχέδια με καρτούν που «κάνουν την ανάγκη τους». Η καφετέρια βρίσκεται σε πολύ κεντρικό, τουριστικό πεζόδρομο της Μόσχας και σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian αναμένεται να προσελκύει συνεχώς νέους πελάτες, τουρίστες και περαστικούς που θα παραξενευτούν όταν την δουν παρά σταθερούς πελάτες που θα πηγαίνουν συνέχεια.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα που σερβίρεται είναι λουκάνικο με πατάτες ενώ αν οι πελάτες δεν έχουν χάσει μέχρι εκείνη την ώρα την όρεξή τους για φαγητό μπορούν στη συνέχεια να απολαύσουν ένα παγωτό σοκολάτας με σαντιγί. «Έχουμε μια μεγάλη ποικιλία από ζεστά ροφήματα τα οποία σερβίρονται σε ουρητήρια» λέει ο υπεύθυνος θέλοντας μάλλον να δείξει ότι η επίσκεψη στην καφετέρια είναι μόνο για πολύ τολμηρούς που δεν αηδιάζουν εύκολα.

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας είναι πρώην δήμαρχος πόλης στη Βόρεια Ρωσία. Αφού πέρασε οκτώ μήνες στη φυλακή, άνοιξε το μουσείο του σεξ στη Μόσχα και αυτό είναι το νέο του εγχείρημα… Ο ίδιος δηλώνει ότι οι πόρτες της καφετέριας είναι ανοιχτές μόνο σε όσους συμπεριφέρονται πολιτισμένα.

kafetas2 kafetas1 kafetas4 kafetas3 kafetas5 kafetas7 kafetas8