Ο 27χρονος Troy Garrod από τη Βρετανία δε φανταζόταν ποτέ ότι θα απολυόταν από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν πάνω από τέσσερα χρόνια, εξαιτίας ενός like στο Facebook!

Ο νεαρός χαλάρωνε στον καναπέ του σπιτιού του όταν είδε στο Facebook μια φωτογραφία που ανέβασε μια συνάδελφός του και έκανε like. Η φωτογραφία έδειχνε ένα φούτερ με πέντε λύκους τυπωμένους στην πλάτη στις αποθήκες τις εταιρείας. Η φωτογραφία είχε πάνω από 70 likes οπότε ο νεαρός δεν θεώρησε κακό να κάνει και εκείνος ένα like στην ομολογουμένως παράξενη φωτογραφία η οποία όμως συνοδευόταν από το σχόλιο «Θεέ μου, πεθαίνω από τα γέλια. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχει σελίδα υποστήριξης αυτών των φούτερ με τους λύκους χαχαχαχα».

Λίγες μέρες μετά το like ο 27χρονος έλαβε γραπτώς την απόλυσή του και δεν πίστευε στα μάτια του. «Δεν ήξερα τι σημαίνει η φωτογραφία αλλά όλοι όσοι δούλευαν εκεί έκαναν like οπότε έκανα και εγώ νομίζοντας ότι είναι κάποιου είδους πείραγμα, ένα αστείο. Όταν έλαβα το μήνυμα ότι απολύομαι σοκαρίστηκα. Πληγώθηκα πολύ και νευρίασα και όλοι οι συνάδελφοί μου θεωρούν ότι είναι γελοίο αυτό που συνέβη» δήλωσε ο νεαρός στη βρετανική Mirror γιατί όπως είπε είχε δώσει την ψυχή του τόσα χρόνια στην εταιρεία και είχε εργαστεί πολύ σκληρά για να λάβει μια απόλυση μέσω μηνύματος και μάλιστα γι’ αυτό το λόγο.

001Η εταιρεία στο μήνυμα που έστειλε αναφέρει ότι ο λόγος της απόλυσης ότι με το like ουσιαστικά κοροϊδεύει τον ιδιοκτήτη του φούτερ και αυτό είναι πολύ άκομψο και αγενές εφόσον πρόκειται για συνάδελφο. Ο ίδιος ο Troy βέβαια δήλωσε ότι δεν ξέρει καν σε ποιον ανήκει το φούτερ και δεν ήταν η πρόθεσή του να κοροϊδέψει κανέναν. Έκανε like όπως έκαναν και άλλα 70 άτομα.

«Θέλω να προειδοποιήσω τον κόσμο να προσέχει πολύ το Facebook και να μην γίνεται φίλος στα κοινωνικά δίκτυα με συναδέλφους» είπε  και πρόσθεσε ότι όσα ανεβάζει και σχολιάζει κανείς στα κοινωνικά δίκτυα αφορούν την προσωπική του ζωή και δεν πρέπει να εμπλέκονται με την επαγγελματική.

Η εταιρεία που τον απέλυσε αρνήθηκε να σχολιάσει το συμβάν καθώς όπως είπε πρόκειται για προσωπικό θέμα.