Το μεταλλικό σαμουράι ρολόι

Το «μεταλλικό σαμουράι ρολόι» έχει κρυμμένα κόκκινα φώτα τεχνολογίας LED που αν και πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα, το τελικό αποτέλεσμα δεν δείχνει και ιδιαίτερα όμορφο. Κοστίζει μόλις 15 δολάρια και η περιγραφή της εταιρίας που το δημιούργησε είναι άκρως ενδιαφέρουσα:

«Το ρολόι σαμουράι μπορεί να αυξήσει την εξυπνάδα, την φυσική δύναμη και την σοφία! Ανάμεσα στους κατόχους του συμπεριλαμβάνονται και ο Τζακ Νόρις, ο Στίβεν Σιγκάλ, ο Ντέιβιντ Μπόουι και ο Μπράιαν Ίνο. Ταιριάζει άψογα σε διασημότητες του Facebook με πάνω από 1000 θαυμαστές, σκηνοθέτες του Youtube με περισσότερους από 2.000.000 θεατές, χρήστες του iPhone 3GS και οποιονδήποτε άλλο είναι “κάποιος”».

Το ρολόι-καθρέφτης

Η δείκτες λειτουργούν με LED που μπορούν να απενεργοποιηθούν με το πάτημα ενός κουμπιού προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως και ένας κοινός καθρέφτης.

Το σοφιστικέ-ρολόι

Ο εσωτερικός μηχανισμός του ρολογιού αυτού, βασίζεται σε ζώνες με τυπωμένα ψηφία πάνω τους. Αυτές κινούνται και διαβάζουμε την ώρα από τα τετράγωνα που βρίσκονται στην πρόσοψη του ρολογιού. Επιπλέον, είναι κατασκευασμένο από αλεξίσφαιρο ανθρακόνημα! Κάπως έτσι δικαιολογείται η τιμή του μάλλον, που ούτε λίγο, ούτε πολύ αγγίζει τα 15.000 δολάρια!

Το εξωγήινο ρολόι

Με τα φανταχτερά πράσινα φώτα παραπέμπει περισσότερο σε εξωγήινη συσκευή παρά σε ρολόι.

Το ρολόι – ηλεκτρονικό παιχνίδι

Το κλασσικό ηλεκτρονικό παιχνίδι «Space Invaders », όπου «πυροβολείς» εξωγήινους που εμφανίζονται σιγά-σιγά στην οθόνη, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για αυτό το πρωτότυπο ρολόι που κυκλοφορεί, μάλιστα, σε δύο εκδόσεις: μία για την ημέρα με τα κανονικά χρώματα των εξωγήινων και μία για την νύχτα με φωσφορίζοντα!

Το ρολόι – σπαζοκεφαλιά

Από την Άπω Ανατολή μας έρχεται το ρολόι αυτό και συγκεκριμένα την Ιαπωνία. Ο τρόπος που απεικονίζει την ώρα είναι ελαφρώς παράδοξος: τα τρία πάνω τετράγωνα είναι για την ώρα, τα μεσαία δείχνουν το πρώτο ψηφία για τα λεπτά και τα τρία τελευταία το δεύτερο ψηφίο. Όπως είναι προφανές, δεν είναι και τόσο πρακτικό μιας και για να διαβάσει κάποιος την ώρα θα χρειαστεί να σπαταλήσει αρκετό χρόνο!

Το ξύλινο ρολόι

100% οικολογικό το συγκεκριμένο ρολόι είναι φτιαγμένο από ξύλο από τις βιομηχανίες κατασκευής ξύλου δαπέδου το οποίο θα κατέληγε στα σκουπίδια. Για να τονίσει τον οικολογικό χαρακτήρα του, η εταιρία που το κατασκευάζει, υπόσχεται ότι για κάθε αγορά θα φυτεύει και από ένα δέντρο.

Το ρολόι – μπίνγκο

Εμφανώς επηρεασμένο από το δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι μπίνγκο, το ρολόι αυτό μας δείχνει την ώρα με τρόπο αρκετά απλό: οι εξωτερικοί αριθμοί απεικονίζουν την ώρα και η εσωτερική τετράδα τα λεπτά. Ανάλογα με το ποίοι εξ αυτών φωτίζονται μπορούμε να διαβάσουμε την ώρα.

Το ρολόι του Αϊνστάιν

Εμπνευσμένο από τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, στο ρολόι αυτό δεν κινούνται οι δείκτες αλλά οι αριθμοί!