Το λαβάς (lavash) είναι ένα μαλακό, λεπτό, επίπεδο ψωμί χωρίς διογκωτικά, το οποίο παρασκευάζεται στον παραδοσιακό φούρνο, το ταντόρ, στην Αρμενία αλλά και σε όλη την Καυκασία, τη δυτική Ασία και στις περιοχές γύρω από την Κασπία Θάλασσα.
Εκτός από την γεύση του, αυτό που προκαλεί, ωστόσο, επίσης εντύπωση είναι ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής του που, όπως είναι φυσικό, συγκεντρώνει τα βλέμματα στα κοινωνικά δίκτυα. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Instagram δείχνει αυτόν ακριβώς τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του lavash και γίνεται viral.