Θα φορέσει ποτέ γραβάτα ο Αλέξης Τσίπρας; Το ερώτημα αυτό βασάνιζε, εβδομάδες μετά τις εκλογές, τα ξένα αλλά και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης τα οποία δεν μπορούν εύκολα να αποδεχτούν τα ενδυματολογικά χούγια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι κι αν ο έλληνας πρωθυπουργός απαντά ότι θα φορέσει γραβάτα μόνο όταν κουρευτεί το χρέος. Η απέχθειά του στους σφιχτούς λαιμοδέτες δεν μπορεί εύκολα να χωνευτεί.

Συνώνυμο της προσωπικότητας και του εκλεπτυσμένου γούστου ενός άνδρα, απαραίτητο αξεσουάρ για μια επίσημη εμφάνιση, αλλά και πόλος έλξης των γυναικών. Για άλλους φετίχ, για άλλους θηλιά στο λαιμό.

Το συγκεκριμένο αξεσουάρ έχει γίνει πιο επίκαιρο από ποτέ. Ωστόσο δεν είναι μόνο ανδρικό προνόμιο. Μπορεί να φορεθεί και από γυναίκες χωρίς να χάσουν την θηλυκότητά τους. Ουκ ολίγες έχουν υιοθετήσει αυτό το ανδρόγυνο στιλ.

Ας δούμε όμως τι έχουν να πουν επί του θέματος μερικές καυτές γυναίκες του πλανήτη.


Η Alessandra Ambrosio έβγαλε τα πάντα, εκτός από τη γραβάτα της και πόζαρε στο περιοδικό Lui ξεσηκώνοντας τον ανδρικό πληθυσμό.


Το παράδειγμά της ακολούθησε και η Jennifer Aniston όπου πόζαρε γυμνή με μία γραβάτα για το αμερικάνικο GQ, με αφορμή τα 40α γενέθλιά της.


Ο Joseph Gordon-Levitt δένει τα μάτια της Claudia Schiffer με μία κατακόκκινη γραβάτα γραβάτα για τις ανάγκες φωτογράφισης και το αποτέλεσμα είναι άκρως αισθησιακό.


Η Heidi Klum θέλησε να διαφημίσει μία σεζόν του τηλεοπτικού ριάλιτι «Project Runaway». Έτσι γδύθηκε, φόρεσε μία φούξια γραβάτα και μάλιστα την έκοψε για να αποκαλύπτεται καλύτερα το στήθος της.


Μία γραβάτα μπορεί να φορεθεί και χαλαρή όπως συστήνει η Blake Lively από το Gossip Girl.


Ενώ εξαιρετικά στιλάτη, ως συνήθως, είναι με αντρική αμφίεση και γραβάτα η Monica Bellucci.


Ένα συνδυασμό μαύρης γραβάτας και λευκού πουκαμίσου μάς παρουσιάζει η Naomi Watts.


Η Olivia Palermo με masculine γραβάτα.


Άγριο θηλυκό η Halle Berry, ποζάρει με τα μαύρα της σέξι εσώρουχα και μία μαύρη γραβάτα λυτή.


Για το τέλος αφήσαμε τα ερωτικά παιχνίδια με μεταξωτές γραβάτες που βλέπουμε στην κινηματογραφική μεταφορά του έρωτα της Αναστάζια Στιλ με τον Κρίστιαν Γκρέι στις «50 Αποχρώσεις του Γκρι».

Διαβάστε όλα τα θέματα της ενότητας Weekend του newsbeast.gr