Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ταινία θίγει το θέμα-ταμπού του σαδομαζοχισμού και ανεβάζει την ερωτική θερμοκρασία στα ύψη. Στην ιστορία του κινηματογράφου υπάρχουν πολλές ερωτικές σκηνές που σόκαραν και συζητήθηκαν και απλά έδειξαν τον δρόμο στις «50 αποχρώσεις του γκρι».

Τερατωδώς πρόστυχες ταινίες, ταινίες που παρουσίασαν full frontal γυμνό χωρίς ενδοιασμό, ερωτικές σκηνές με φρούτα για βοηθήματα, ερωτικά τρίγωνα και ερωτικές σχέσεις μεγάλη διαφορά ηλικίας. Στις δεκαετίες που πέρασαν, το σεξ έχει προσεγγιστεί από διαφορετικές πλευρές και με τη βοήθεια της μεγάλης οθόνης απελευθερώθηκαν τα ανθρώπινα ένστικτα…

Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι (1973)

Ένας μεσήλικας προσπαθεί να ξεπεράσει το θάνατο της γυναίκας του δημιουργώντας μια καθαρά σαρκική σχέση με μια νεαρή κοπέλα. Εκεί, σε ένα άδειο διαμέρισμα στο Παρίσι Μάρλον Μπράντο και Μαρία Σνάιντερ κλείνονταν σε τέσσερις τοίχους και αντάλλασσαν σωματικά υγρά, βία αλλά τρυφερότητα, ενώ η περίφημη σκηνή με το βούτυρο άλλαξε τους κανόνες των σεξουαλικών παιχνιδιών.

«9 ½ εβδομάδες» (1986)

Το 1986 η Κιμ Μπάσιντζερ κάνει το διασημότερο αισθησιακό στριπτίζ στην ιστορία του σινεμά. Σε μια από τις πιο σέξι ταινίες όλων των εποχών, Κιμ Μπάσιντζερ και Mίκι Ρουρκ δοκιμάζουν τα σεξουαλικά τους όρια. Στο… κόλπο μπαίνουν φαγητά, φρούτα και παγάκια δίνοντας μια για πάντα νέα έννοια στο ερωτικό παιχνίδι ενός ζευγαριού.

Nymphomaniac (2013)

Η νυμφομανής Τζο αφηγείται τις ερωτικές ιστορίες της σε έναν άντρα που μόλις έχει γνωρίσει. , ο Δανός την εμποτίζει με διάφορα αγαπημένα του φετίχ: την ακολουθία του Φιμπονάτσι, το ψάρεμα, τον Μπαχ. Το δόλωμα μπορεί να είναι το σεξ, αλλά όταν φτάνει, τελείως απότομα, το τέλος συνειδητοποιείς ότι έχεις τσιμπήσει με την ίδια την ταινία.

Η ζωή της Αντέλ (2013)

Μία ταινία που πριν ακόμα βγει στις αίθουσες πολλοί έσπευσαν να πουν ότι στη «Ζωή της Αντέλ» το σινεμά φλερτάρει με την πορνογραφία. Ο έρωτας των δύο κοριτσιών είναι σαρκικός, ενώ οι μακροσκελείς σκηνές παθιασμένου σεξ σόκαραν πολλούς. Σκηνοθέτης και πρωταγωνίστριες έφτασαν στα άκρα και άφησαν στην ιστορία του κινηματογράφου σκηνές που μπήκαν στο πάνθεον της σαρκικής απόλαυσης. Συνολικά τα δύο κορίτσια παρουσιάζονται στο κρεβάτι 40 λεπτά!

Ο Πρωτάρης (1967)

Ο Μπέντζαμιν Μπεν Μπράντοκ (Ντάστιν Χόφμαν) επιστρέφει στο σπίτι του στην Καλιφόρνια μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο. Τότε γνωρίζει την κυρία Ρόμπινσον (Αν Μπάνκροφτ), σύζυγο του συνεργάτη του πατέρα του, η οποία του ανοίγει τους ορίζοντες. Στις συναντήσεις τους σε δωμάτια ξενοδοχείων η γοητευτική σαραντάρα μυεί τον άβγαλτο Μπεν στις χαρές του έρωτα.

Λολίτα (1962)

Ένας μεσήλικας καθηγητής γαλλικών νοικιάζει δωμάτιο στο σπίτι μιας όμορφης χήρας, έλκεται όμως από τη 14χρονη κόρη της με την οποία και δημιουργεί δεσμό. Χωρίς ούτε μία σκηνή σεξ η «Λολίτα» σόκαρε στην εποχή της. Μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον μεγάλο σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ενώ ο συνδυασμός του με την εξαιρετική ερμηνεία του Τζέιμς Μέισον η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα. Η αυστηρή εποχή ανάγκασε τον Κιούμπρικ να ανεβάσει κατά δύο χρόνια την ηλικία της ηρωίδας και από 12χρονη στο αριστούργημα του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ την έκανε 14χρονη.

Βασικό Ένστικτο (1992)

Πρόκειται για το απόλυτο ηδονοβλεπτικό παιχνίδι προκλήσεων µε τον θεατή. Η Σάρον Στόουν έγινε διάσημη και ποθητή όσο λίγες σταρ της εποχής της όταν με το hot σταυροπόδι της αποκάλυψε πως δεν φορούσε εσώρουχο. Ίσως η συγκεκριμένη σκηνή να έχει τα περισσότερα «pause» στην ιστορία του σινεμά με τους θεατές να προσπαθούν να δουν και να ξαναδούν την, χωρίς εσώρουχο… όψη της διάσημης ηθοποιού.

Εμμανουέλλα (1974)

Ήταν η σειρά των Γάλλων να σπάσουν τα ερωτικά ταμπού. Το soft πορνό του Ζιστ Ζακέν τα έδειξε σχεδόν όλα. Η σεξουαλικά αχόρταγη κινηματογραφική «Εμμανουέλλα» (Σίλβια Κριστέλ) έγινε η πρωταγωνίστρια στις φαντασιώσεις μιας ολόκληρης εποχής. Η ταινία έβγαλε πολλά sequels και παιζόταν σε κινηματογράφο των Ηλυσίων Πεδίων για 11 χρόνια. Η ταινία μάλιστα συνέβαλε στο να μεταβληθούν οι νόμοι λογοκρισίας της εποχής.

Η αυτοκρατορία των Αισθήσεων (1976)

Στην Ιαπωνία του 1936 μια υπηρέτρια τα φτιάχνει με το αφεντικό της, επιδίδεται μαζί του σε ένα ερωτικό όργιο και σε μια στιγμή έκστασης τον πνίγει. Και αν αυτό σας σοκάρει τότε η συνέχεια μάλλον θα σας τρομάξει: Του έκοψε τα γεννητικά όργανα. Το πρώτο καλλιτεχνικό πορνό φέρει την υπογραφή του Ναγκίσα Οσίμα που δεν δίστασε να αποτυπώσει στη μεγάλη οθόνη ότι το σεξ είναι πάνω από όλα σωματική επαφή.

Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές (1981)

Το ριμέικ της ταινίας «Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές» με τους Τζακ Νίκολσον και Τζέσικα Λανγκ σκανδάλισε τους σινεφίλ… Και παρότι έλειπε το βούτυρο του «Τελευταίου ταγκό στο Παρίσι», το αλευρωμένο τραπέζι πάνω στο οποίο κυλίστηκαν και έκαναν σεξ οι δυο πρωταγωνιστές, ήταν αρκετό για να μείνει στην ιστορία σαν ένα από τα ερωτικά «διαμάντια» της έβδομης τέχνης.

Ιπτάμενος και τζέντλεμαν (1982)

Ο Ζακ Μάγιο (Ρίτσαρντ Γκιρ) προσπαθεί να προσαρμοστεί στην αυστηρή πειθαρχία του στρατού και να γίνει πιλότος. Στη μικρή πόλη που βρίσκεται η στρατιωτική ακαδημία γνωρίζει μια φτωχή κοπέλα, την Πόλα (Ντέμπρα Γουίνγκερ), που ονειρεύεται να παντρευτεί έναν απ’ τους αξιωματικούς της σχολής. Η ταινία εικονογραφεί τον αγώνα των πρωταγωνιστών για επιβίωση, έχει όμως και καυτές ερωτικές σκηνές.

Διαβάστε όλα τα θέματα της ενότητας Weekend του newsbeast.gr